Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Năstase și Sandu anunță numele…

Năstase și Sandu anunță numele primilor candidați car vor participa la parlamentare din partea blocului ACUM

Foto: Facebook/Maia Sandu

La două zile distanță de la depunerea actelor la CEC pentru înregistrarea în cursa electorală, liderii blocului ACUM DA PAS au anunțat primele nume ale candidaților care vor participa la alegerile parlamentare din partea blocului.

Maia Sandu și Andrei Năstase au declarat în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8 că mai mulți candidați au fost selectați, doar că nu există încă o listă finală.

Potrivit liderii PAS, din partea blocului vor candida:
– Igor Grosu, secretarul general al PAS;
– Mihai Popșoi, vicepreședinte PAS;
– Liliana Nicolaescu-Onofrei, vicepreședinte PAS;
– Vladimir Bolea, membru al Biroului Permanent Național al PAS.

La această listă se mai adaugă și candidații din Platforma Demnitate și Adevăr. Andrei Năstase a precizat că în 24 februarie vor candida și:
– Alexandru Slusari, vicepreședinte al PPDA;
– Inga Grigoriu, vicepreședinte PPDA.

„Sunt candidaturi asumate de bloc, de ambele partide. O să mai găsiți în liste și alți colegi de-ai noștri”, a declarat Năstase.

Întrebați în ce circumscripție vor candida, Maia Sandu și Andrei Năstase au declarat că în acest sens nu există încă o decizie finală: „Mai avem încă timp pentru a lua o decizie”.

La 16 decembrie curent, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr au semnat acordul de constituire a Blocului Electoral „ACUM – Platforma DA și PAS”, care ar urma să participe la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Acordul prevede că blocul electoral își va înceta activitatea după 3 zile de la confirmarea rezultatelor alegerilor din 24 februarie 2019, dacă reprezentanții celor două partide nu vor decide altfel.

Foto: Facebook/Maia Sandu