Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Năstase se consideră cel mai…

Năstase se consideră cel mai de temut adversar al „polinomului Plahotniuc-Dodon-Șor”

Foto: facebook.com/AndreiNastase.DA

Andrei Năstase, candidatul PPDA la șefia capitalei, sprijinit de forța politică prezidată de Maia Sandu, PAS, afirmă că reprezintă tot ce ar fi rămas mai de preț în R. Moldova – speranța, promite că va desfășura cea mai frumoasă campanie electorală dintre toate câte s-au făcut de la independență până în prezent și dă asigurări că va fi transparent la capitolul finanțarea campaniei. Declarațiile au fost făcute de Năstase la 4 aprilie, imediat ce a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) dosarul cu acte pentru a fi înscris în cursa electorală pentru alegerea primarului general al mun. Chișinău. Organul electoral are la dispoziție șapte zile pentru a verifica corectitudinea completării dosarului și a decide asupra înregistrării acestuia în scrutin.

Andrei Năstase afirmă că are susținerea partidului pe care-l conduce, PPDA, este sprijinit de PAS, exponenți ai societății civile și alte forțe politice antioligarhice.

„Sunt onorat să reprezint astăzi ceea ce a rămas mai de preț în țara noastră – speranța. Ne-am unit forțele pentru a începe de aici, din Chișinău, marea schimbare în bine așteptată de toți”, și-a început Andrei Năstase discursul pregătit pentru presă, pe care l-a citit de pe foaie. Pretendentul la fotoliul de primar declară că reprezintă toate clasele sociale, că mizează pe votul oameniilor „deșteptați și informați, determinați să facă ordine în capitală și în întreaga țară” și că speră la victoria din primul tur.

Andrei Năstase se consideră cel mai de temut adversar pentru „polinomul Plahotniuc-Dodon-Șor” pentru că ar fi sprijinit de „cele mai curate forțe politice ale momentului și viitorului”.

„Și noi, și ei știm că reformarea capitalei deschide drumul pentru scoaterea țării din captivitate, pentru aducerea corupților și hoților pe banca acuzaților și, esențial, pentru o viață mai bună la noi acasă, pentru fiecare cetățean”, a enunțat Andrei Năstase, fără a preciza însă cum alegerea sa la șefia Chișinăului va scoate țara din captivitate.

Candidatul PPDA-PAS promite că va face cea mai frumoasă campanie electorală dintre toate câte s-au făcut de la declararea independenței până în prezent.

Întrebat despre banii pe care-i va cheltui în campanie, Andrei Năstase a dat asigurări că toate resursele financiare vor fi declarate transparent și vor fi accesibile presei.

Andrei Năstase a numit principalul său adversar în această campanie, „regimul oligarhic”: „În spatele unor candidați, fie de stânga, fie de dreapta, fie mai mici, fie de nișă se ascund interesele obscure ale acestui polinom Plahotniuc-Dodon-Șor și alții”.

Într-un an, atât va dura mandatul edilului ales la 20 mai, Năstase își propune să construiască echipa primarului, formată din viceprimari și pretori, să facă un audit la instituții, servicii subordonate Primăriei și să elimine haosul și corupția.

Alegerile anticipate noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău vor avea loc la 20 mai, zi în care și alte câteva localități din țară, printre care și municipiul Chișinău, își aleg edilii. Până la acest moment și-au anunțat intenția de a candida pentru fotoliul de primar al capitalei, liderul PPDA, Andrei Năstase, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, viceprimara de Orhei, Reghina Apostolova, președintele Partidului „Democrația acasă”, Vasile Costiuc, activistul civic Sergiu Tofilatși președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, tot el purtător de cuvânt al șefului statului.

PDM a anunțat că nu înaintează un candidat propriu, dar că va susține candidatul partidelor proeuropene PAS, PPDA, PL și PPEM cu cele mai mari șanse de a învinge candidatul socialiștilorPCRM și PPEM nu și-au anunțat candidații pentru șefia Chișinăului.

Primarul ales la 20 mai va avea un mandat de un singur an, până în 2019, când se vor desfășura alegeri locale în toată țara.

Până la acest moment, setul de documente pentru a fi înregistrați în cursa electorală au depus la CEC vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, președintele partidului „Democrația acasă”, Vasile Costiuc și candidatul PPDA-PAS, Andrei Năstase.

Foto: facebook.com/AndreiNastase.DA