Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Năstase nu i-a răspuns la…

Năstase nu i-a răspuns la telefon lui Ceban: „Asta e”. Declarațiile primarului ales al capitalei

Primarul ales, socialistul Ion Ceban, susține că, astăzi, 4 noiembrie, l-a sunat pe liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, însă acesta nu i-a răspuns la telefon.

Ion Ceban, primarul ales al municipiului Chișinău, susține că l-a telefonat, astăzi, pe contracandidatul său din turul 2, candidatul blocului electoral ACUM, Andrei Năstase, pentru a discuta despre crearea unei majorități în CMC, însă acesta nu i-a răspuns la telefon.

„Am încercat să-l telefonez de dimineață. Nu mi-a răspuns, asta e”, a declarat primarul ales, Ion Ceban.

Ceban susține, însă, că a discutat cu mai mulți deputați din blocul electoral ACUM.

„Ceea ce îmi doresc este ca să putem crea o majoritate pentru Chișinău. Prima solicitare către blocul ACUM ar fi să avem un plan concret pentru toate probleme și îmi propun ca să divizăm aceste responsabilități. Sunt gata să le divizăm cu ACUM la egal”, a declarat Ceban.

După anunțarea rezultatelor finale, Năstase, care a fost învins de Ceban în lupta pentru șefia capitalei, nu a făcut nicio declarație publică.

Astăzi, 4 noiembrie, Platforma DA a emis o notă prin care a informat ca mâine, 5 noiembrie, liderul PDA, Andrei Năstase va susține o conferință de presă.

Socialistul Ion Ceban a câștigat fotoliul de primar general al capitalei după ce a obținut 52,39 la sută dintre voturile alegătorilor în cel de-al doilea tur de scrutin din cadrul alegerilor locale generale, desfășurat duminică, 3 noiembrie. Rivalul său, candidatul blocului electoral ACUM, Andrei Năstase, a obținut 47,61%.