Năstase: „Dacă PSRM mai câștigă și capitala, R. Moldova e sortită eșecului”

Copreședintele blocului ACUM, Andrei Năstase, susține că PSRM, formațiunea cu care formează majoritatea parlamentară, nu trebuie să aibă vreo șansă de a câștiga alegeri, iar blocul trebuie să facă tot ce este posibil ca să nu mai depindă de „majorități conjuncturale”.

„Dacă vor câștiga socialiștii, republica asta nu mai are viitor. Dacă mai câștigă și capitala, Republica Moldova e sortită eșecului. De asta, toți trebuie să înțeleagă că scrutinul din 20 octombrie este vital pentru capitală și pentru Republica Moldova”, a declarat liderul Platformei DA în cadrul ediției din 5 septembrie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

El a mai adăugat că „toți trebuie să unim rândurile și să dăm o lovitură de grație celor care, în 2018, au pus umărul la invalidarea alegerilor de la Chișinău: Ceban și socialiștii”.

„Noi suntem într-o majoritate cu socialiștii. Ne-am angajat în fața oamenilor să deoligarhizăm țara. (…) Acum, unii vor mai mult, alții vor mai puțin, unii vor reforme, alții vor preluare de scheme, unii vor procuror general european, alții vor unul de-al nostru. Asemenea lucruri trebuie să fie văzute de societate”, a menționat Năstase, evitând să răspundă direct privind un „divorț politic”.

PSRM și ACUM au semnat un acord de înțelegere temporară și au format majoritatea parlamentară la 8 iunie. Anterior, Igor Dodon declara că un nou acord între cele două entități politice urma să fie semnat la sfârșitul lunii iulie, ceea ce nu s-a întâmplat până în prezent. Totodată, Zinaida Greceanîi a sugerat că cei doi candidați de la PSRM și ACUM – care ar putea fi Ion Ceban și Andrei Năstase – la funcția de primar al capitalei ar trebui să semneze un „pact de neagresiune”, ultimul menționând că nu vede necesitatea.

Năstase l-a învins pe Ceban la alegerile locale noi din 2018, dar scrutinul nu a fost validat, decizia instanței fiind luată după o contestare a socialistului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *