Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Năstase, către Grozavu: Trusa medicală…

Năstase, către Grozavu: Trusa medicală din mașina dvs. este mai dotată decât ceea ce am văzut la punctul din Piața Centrală

Recent, la solicitarea primarului ales al capitalei, Andrei Năstase, în Piața Centrală a fost instalat un punct medical. Asta după ce, de curând, o femeie a decedat în urma unui atac de cord, pentru că ambulanța a ajuns târziu. Astăzi, 10 iunie, Andrei Năstase i-a cerut lui Nistor Grozavu să fie instalat un punct medical bine echipat la Piața Centrală, întrucât ceea ce există la acest moment, afirmă Andrei Năstase, este o trusă medicală mai puțin dotată decât cea din automobilul lui Nistor Grozavu. 

„Vă invit nu mai târziu decât azi până la sfârșitul zilei, și dvs., și dl Codreanu faceți ceva și dotați acest punct medical. Întreprinderea Piața Centrală are aceste posibilități. Alaltăieri, 19 oameni s-au adresat la acel punct. Acei oameni au beneficiat de un sprijin din partea unui medic. Putem noi să dotăm și să facem un punct medical, sau nu? Sau o să avem un medic în halat alb și cu o trusă improvizată acolo. Omul se duce acolo și dacă îi măsoară tensiunea și îi dă o pastilă, e mulțumit. Dar asta nu suficient. Trebuie să aibă niște condiții salubre, medicul trebuie să aibă unde să-și spele mâinile, unde să se dezinfecteze. Astea sunt lucruri care pot fi făcute cu bani mici, dar sunt esențiale pentru noi. Să nu ne mai mulțumim cu nimicul, cu puținul. Trusa medicală de acolo era mult mai puțin dotată decât trusa dvs. din automobil, cea obligatorie, conform Codului Circulației Rutiere. Cineva își bate joc de oamenii care vin și lucrează, cumpără sau vând acolo”, a spus Năstase.

După ce Chirtoacă a demisionat, la scurt timp după ce a fost suspendat din funcție, reţinut şi judecat în dosarul parcărilor cu plată – Primăria Chişinău a fost condusă, inițial, de viceprimarul Nistor Grozavu, iar ulterior, timp de 4 luni, de Silvia Radu, primară interimară. În ultima lună, după ce Radu a degrevat din funcție pentru a candida la alegerile locale anticipate, Primăria a fost gestionată de viceprimarul Ruslan Codreanu, cel care a fost numit în funcție de către un alt viceprimar, Nistor Grozavu.

Candidatul comun al Platformei DA, PAS și PLDM, Andrei Năstase, a acumulat majoritatea voturilor în turul doi de scrutin al alegerilor locale noi din mun. Chișinău, care au avut loc duminică, 3 iunie. Andrei Năstase a acumulat 52,57% din voturi, iar Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor, a adunat 47,43%.

Sursa foto: unimedia. info