Năstase: „Avia Invest” a încercat să scoată Poliția de Frontieră de la securitatea Aeroportului Chișinău

Compania „Avia Invest” afiliată lui Ilan Șor care administrează Aeroportul Internațional Chișinău a încheiat la finele lunii mai un contract cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, în vederea achitării cheltuielilor diurne pentru personalul Poliției de Frontieră care urma să își exercite serviciul la Aeroportul Chișinău în perioada 1 iunie – 31 august curent. Despre aceasta a anunțat Ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase într-un briefing de presă.

Potrivit lui Năstase, compania „Avia Invest” urma să transmită către Inspectorat suma de peste 255 de mii de lei pentru compensarea cheltuielilor pentru personalul Poliției de Frontieră care urma să își exercite serviciul la Aeroportul Chișinău în perioada 1 iunie – 31 august.

„În ce țară s-a mai văzut ca o firmă privată să achite drepturile bănești ale unor funcționari publici”, menționează Năstase.

Ministrul de Interne a precizat că aceeași firmă a încercat, prin intermediul unor funcționari publici să promoveze un proiect de lege prin care ar fi fost posibilă excluderea Poliției de Frontieră din procesul de asigurare a securității aeronautice în Aeroportul Chișinău. Potrivit lui Năstase, reprezentanții Poliției de Frontieră ar fi contestat acest proiect la Parlament, dar recursul a fost respins.

„Poliția de Frontieră a contestat acest proiect, însă în Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului, raportul aferent al Poliției de frontieră a fost respins la solicitarea fostului deputat PD, Artur Reșetnicov. De promovarea proiectului de lege s-a ocupat Sergiu Bucătaru, fostul secretar de stat la Ministerul Economiei.”

„Cu alte cuvinte, se dorea transformarea aeroportului într-un sat fară câini” a mai adăugat Năstase.

Totodată, Năstase a spus că pe marginea acestor acțiuni s-a dispus inițierea unei anchete.

Am încercat să obținem o reacție de la reprezentanții companiei „Avia Invest”. Directorul general al companiei, Petru Jardan nu a răspuns apelurilor noastre insistente, iar din cadrul Secretariatului, Natalia Bujorean ne-a spus să revenim mâine sau poimâine pe motiv că toți sunt ocupați și nu pot să comenteze aceste acuzații.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *