Năstase a mers la Varnița: „Întreg sistemul, toate instituțiile statului au primit indicații să facă tot posibilul pentru ca Dodon să ajungă președinte”

Andrei Năstase, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr a fost la Varnița, localitate unde s-a reclamat faptul că oamenii sunt aduși organizat la votare, pentru a-l susține pe Igor Dodon. Năstase afirmă că în această localitate se fraudează alegerile. 

„Și de aici, de pe malul Nistrului, este absolut clar că regimul odios a înțeles că riscă să piardă alegerile.
Tocmai de aceea a decis să purceadă la o fraudare fără precedent a acestora. Având o înțelegere mișelească cu Șevciuk, Plahotniuc și Dodon aduc la secțiile de vot de pe malul Nistrului în regim non-stop, în mod organizat, iar potrivit localnicilor chiar contra unor sume de bani, persoane care nu au votat niciodată, cu scopul de a deturna și frauda rezultatul alegerilor. Pe cei trei penali îi leagă furtul celor peste 120 de milioane de dolari anual, prin scheme care încarcă factura la energie, bani furați de la cetățenii R. Moldova, precum și frica de pușcărie. Acum, în disperare, ei încearcă să ne fure și votul. Vin chiar acum de la cele două secții de la Varnița unde m-am documentat la fața locului despre cum se produc aceste crime electorale. Întreg sistemul, toate instituțiile statului au primit indicații să facă tot posibilul pentru ca Dodon să ajungă președinte. Dodon nu va fi niciodată președintele poporului. În aceste zile el a demonstrat că este o sculă a oligarhului Plahotniuc, că a trădat interesele protestatarilor, că în afară de scheme criminale nu știe și nu este interesat de nimic. Pe de altă parte, vin semnale tot mai îngrijorătoare din diaspora, mobilizată mai bine ca niciodată, că cetățenii noștri nu pot vota din cauza lipsei de buletine de vot. Atrag atenția celor de la CEC, MAE, MAI și alte instituții ale statului care sunt captive în mâna lui Plahotniuc, că aceste ilegalități vor avea consecințe penale pentru multe dintre slugile regimului. Sunt încrezător că vom câștiga! De partea noastră este poporul deșteptat al Moldovei. Este important ca acum, în aceste câteva ore care au mai rămas, să ne mobilizăm, să ne îndemnăm unii pe alții pentru a merge la vot. Mă adresez tuturor cetățenilor și în mod special celor din Chișinău, tinerilor, din capitală și din întreaga țară să depună un mic efort pentru a se deplasa la secțiile de votare. Agonia sistemului plutește in aer. Împreună, îl vom învinge!”, scrie Năstase.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

  1. Dorin

    Oamenii au fost mobilizati si au tot dreptul , de ce ar trebuie ignorati acesti oameni ? ei sint tot ai nostri eu au fost ajutati eu au profitat de dreptul lor de vot in tot sensul fara sa incalce legea, dar lui Nastase nu-i convine candidatul pe care ii voteaza acesti oameni!

  2. Victor

    Nastase trebuia sa se gindeasca inca de cind iesea la proteste cu Dodon ca acesta va ajunge sa aiba o popularitate mai mare decit el si decit Maia Sandu. Acum cauta tapi ispasitori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *