Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   MSMPS a anulat Ordinul de…

MSMPS a anulat Ordinul de numire a lui Alexandru Voloc în funcție de director interimar al spitalului „Toma Ciorbă”

Noul ministru de la cârma Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anulat ordinul emis de fostul ministru al Sănatății, Ala Nemerenco, privind numirea lui Alexandru Voloc în funcția de director interimar al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

Potrivit MSMPS, ordinul a fost anulat pe motiv că fost încălcate normele legale de numire în funcție.

Nota emisă de Ministerul Sănătății:

„Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că Ordinul nr. 190 P3 din 14 noiembrie 2019, privind numirea în funcție de director interimar al IMSP SCBI „Toma Ciorbă” a lui Alexandru Voloc, a fost anulat, din motiv că au fost încălcate normele legale de numire în funcție. 

Conform prevederilor art. 4 din Legea ocrotirii sănătății nr. 411/1995, funcția de conducător al unei instituții medico-sanitare publice republicane poate fi ocupată doar în bază de concurs organizat și desfășurat de către MSMPS. Prevederile pct. 5 din Regulamentul privind numirea în funcţie pe bază de concurs a conducătorilor instituţiilor medico–sanitare publice (IMSP) aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1016/2016, vin să completeze normele legale respective, și stipulează că, inclusiv funcțiile temporar vacante de conducători ai IMSP-urilor sunt ocupate în bază de concurs. Astfel, în cazul prezentat, prevederile respective nu au fost respectate. 

 Totodată, menționăm că, fosta conducere a MSMPS a lansat procedurile legale de concurs pentru ocuparea funcției de director al IMSP SCBI „Toma Ciorbă”, însă, în mod inexplicabil, acestea au fost anulate în ultima zi de mandat, la 14 noiembrie 2019.”