Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Monica Macovei: UE ar putea…

Monica Macovei: UE ar putea retrage dreptul moldovenilor de a călători fără vize în UE

Monica Macovei, europarlamentarul român, atenționează asupra faptului că neaplicarea reformelor impuse de Uniunea Europeană pentru R. Moldova, ar putea duce la retragerea regimului liberalizat de vize.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu acordat publicației Europa Liberă.
Potrivit sursei, dacă Guvernul Moldovei ar schimba cursul european al țării, UE ar putea retrage dreptul cetățenilor noștri de a călători în Europa fără vize.

Mai mult, venierea unui guvern pro-rus ar duce la neînfăptuirea reformelor europene. „O va retrage în momentul în care reformele puse pe hârtie și începute atunci când s-au liberalizat vizele nu vor continua. Că este guvernul pro-european sau unul pro-rus. Eu sunt convinsă ca un guvern pro-rus nu va face nici o reformă cerută de UE. Acum este perioada cea mai grea. Cea mai ușoară a fost aceea de adoptare a legilor”, a declarat Macovei.

„Îmi pare rău, dar politicienii, indiferent de cum îi cheamă și din ce partid fac parte, trebuie să se mai ducă și la pușcărie, că au furat, că au luat șpăgi și au aranjat contracte, la fel ca în România. Părinții și bunicii copiilor moldoveni ar trebui să se gândească la faptul că își trimit copiii la școli nu în Rusia, ci în UE. Nu se compară viața din Rusia cu viața din UE. De ce atunci să își dorească un guvern pro-rus?”, mai afirmă sursa pentru Europa Liberă.