Monica Macovei este pentru o guvernare fără comuniști în R. Moldova

„Coaliția pro-europeană din R. Moldova a obținut un vot majoritar la alegerile din noiembrie. PLDM, PD și PL trebuie să respecte acest vot și să formeze Guvernul fără comuniști. Rusia nu trebuie să câștige” a spus Monica Macovei, în cadrul unei conferințe de presă, scrie agerpres.

„La Chișinău este nevoie de Guvern. Dar nu orice fel de Guvern. Guvernul de la Chișinău trebuie să reflecte votul populației, care a fost pro-european. Este vital ca drumul pro-european al R. Moldova să nu fie încetinit sau oprit, ci trebuie accelerat”, subliniază ea. Potrivit politicianului, alianță minoritară formată de PLDM și PD, susținută în Parlament de către PCRM nu are decât să bucure Moscova.

„Susținerea Guvernului de către PCRM frânează trenul Moldovei către Uniunea Europeană. Situația convine Moscovei; chiar dacă acum Vladimir Voronin nu răspunde total comenzilor Rusiei, el poate fi înlocuit în viitor de un agent rus. Și încă un motiv: PCRM nu va vota legile necesare integrării europene, mai ales pe cele anticorupție și pentru reforma justiției.

Singura garanție că Moldova va merge spre Europa, și nu spre Federația Rusă, este cooptarea Partidului Liberal (PL) în coaliția de guvernare. PLDM, PD și PL trebuie să ajungă în cele din urmă la o înțelegere și să-și asume guvernarea împreună, pentru că aducerea comuniștilor în susținerea și decizia Guvernului este un pericol pentru Moldova”, a declarat Macovei.

Totodată, oficialul a atras atenția politicienilor din R. Moldova că Procurorul General, Agenția Națională Anticorupție și orice alte instituții judiciare și de investigații nu trebuie împărțite politic.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. ion-ion

  Daca Monica Macovei crede ca in RM intereseaza sau tine cont de parerea ei, pai se greseste amarnic.

 2. Pandele

  Este regretabila pozitia precipitata a d-lui j. Daule, vizavi de formarea noii coalitii pro-europene la Chisinau. Ar fi bine sa dea indicatii domnia sa Greciei si nu moldovei.Este ciudata si de neintlesc inclinarea balantei sre un eurocomunism foarte avantajos restauratie neocomuniste a lui PUTIN.Doamna Macovei a denuntat pentru intreaga UE nocivitatea de netagaduit a luptei cu CORUPTIA COMUNISTA, actiuni apreciate pozitiv chiar de dl Daule la timpul respectiv.Sa se fi razgandit dl Daule intre timp si sa faca o disjunctie intre coruptia …capitalista si coruptia …comunista , aceasta din urma fiind mai de tolerat?
  Pe de alta parte Romania detine functia de vicepresedinte a Internationlei Populare si cred ca nu s-a consultat cu acest for colectiv de conducere al ei, din moment ce d-na Macovei s-a vazut nevoita sa vina cu aceste precizari foarte avizate. In Romania , intreaga constructie a independentei jusitiei este opera d-ne Macovei si intruneste aprecieri supramajoritare ale electoratului. Ca dovada ca pozitia d-lui Daule nu este imparasita de UE, sta dovada interventia
  prompta a Fudatiei Neumann pentru democratiei in UE din dupa masa acestei zile.

 3. tika

  asa mare dorinta aveti SA SKIMBATI VIZIUNEA TRECUTUTLUI,sa faceti din regimul trecut o problema care la rindul sau va crea alta problema(CUM VEZI TRECUTUL-ASA VA FI SI VIITORUL)

  doamne dumnezeului…voi nici nu va imaginati la ce dizastru global ati contribuit cu conflictele si VOCEA NATISMULUI!!!

  imi pare rau de mintea proasta si toti dobitocii care nu isi dau seama!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *