Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Moldova va găzdui al 90-lea…

Moldova va găzdui al 90-lea seminar al NATO

Parlamentul R. Moldova va găzdui cel de-al 90-lea Seminar Rose-Roth al Adunării Parlamentare a NATO cu tema „Viitorul european al R. Moldova: contextul regional și provocările interne”. Evenimentul va avea loc la Chișinău, în perioada 11-13 noiembrie 2015.

Pe parcursul a trei zile de dezbateri participanții vor discuta subiecte legate de evoluțiile politice și economice din Republica Moldova, relațiile țării noastre cu NATO, consolidarea integrității și controlul democratic, relațiile dintre R. Moldova și Federația Rusă, soluționarea conflictului transnistrean, implicațiile agresiunii împotriva Ucrainei asupra securității regionale și globale, vecinătatea estică și relațiile țării noastre cu Uniunea Europeană după Conferința anuală de la Riga, războiul informațional din Europa de Est.

Seminarul Rose-Roth al AP NATO reprezintă un forum de dezbateri pe subiecte de actualitate în materie de securitate. Evenimentul reunește parlamentari din statele membre și partenere NATO, oficiali guvernamentali, reprezentați ai organizațiilor internaționale, experți din mediul academic, reprezentanți ai sectorului non-guvernamental. Scopul seminarelor organizate anual de AP NATO, printre care se numără și forumul Rose-Roth, constă în familiarizarea parlamentarilor cu subiecte-cheie în materie de securitate și apărare.

R. Moldova este membru asociat al Adunării Parlamentare a NATO din noiembrie 1994. Din componența delegației Parlamentului R. Moldova la AP NATO fac parte deputații Dumitru Diacov, Artur Reșetnicov.