„Moldova nu mai are timp de pierdut”

Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European, salută constituirea „Alianței pentru o Moldovă Europeană și angajamentul PLDM și al PD de a-și asuma împreună responsabilitățile guvernamentale”, a spus oficialul.

Totodată, el se arată dezamăgit că nu toate partidele pro-europene au demonstrat același „simț al responsabilității”. „Decizia Partidului Liberal de a se sustrage de la datoria ce îi revenea nu a lăsat drept alternative decât un guvern minoritar sau alegeri anticipate care ar fi scufundat țara într-o criză politică profundă și condamnat viitorul politic al R. Moldova”, este de părere Joseph Daul.

Potrivit diplomatului, noua Alianță va trebui să institui un guvern al reformelor, care să răspundă atât așteptărilor cetățenilor moldoveni, cât și celor ale Uniunii Europene. „Fac un apel către PLDM și PD să constituie, în timpul cel mai scurt posibil, un guvern care va ști să îi reunească în cadrul Parlamentului, trecând peste frontierele partizane, pe toți cei care cred în viitorul european al Moldovei și care doresc să contribuie la succesul țării”, a declarat Președintele Partidului Popular European.

„Moldova nu mai are timp de pierdut pentru a realiza reformele indispensabile care să o apropie și mai mult de Uniunea Europeană. Moldova poate conta pe susținerea Europei. PLDM și Președintele său,Vlad Filat și Prim-ministrul în exercițiu, Iurie Leancă, pot conta pe sprijinul meu și al PPE”, a conchis oficialul.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Mihai

  Si normal ca tara nu poate sa astepte si sa tolereze mofturile liberalilor. Iar acestea din urma inca odata s-au adeverit a fi niste minciunosi, spunind ca oficialii din UE nu sustin alianta intre PDM si PLDM.

 2. PL s-a jucat de-a conditiile si de-a imparteala made in Germania. Filat, de-a luatul pe dupa corcodusi. Agentul de publicitate Ilici, stricatul incarcat de vicii, de-a handicaparea si frecangeala. Interlopul Ulinici, de-a facutul legilor obscure. In final, o negociere sitcom. Rezultat al unei gogomanii corporatiste. Prea multe vrute si nevrute s-au molfait. Asa ca timpul visului euopean a trecut. APME e o constructie facuta la harneala, spre bucuria Moscovei si a prostilor. RM redevine incet dar sigur o colonie balcanico-estica de tot rasul. La ce bun, atunci, aceste felicitari ofensatoare?

 3. TOT-Acela

  PROCLAMATIA ANTI-COMUNISTA
  Anti-filatelista, Anti-Lupista, Anti-Voronista
  din PIATA MARE UNIONISTA DIN CHISINAU
  Duminica, 25 Ianuarie 2015
  /video de Onu Brega /

  http://curaj.tv/reportaj/civic/protest/proclamatia-de-la-chisinau-25-01-2015/

  1. Coaliție pro-europeană !
  2. Procuror General European !
  3. Presedintele Curtii Supreme de Justitie European !
  4. Deputați fara imunitate !
  5. Pentru Hoți există pușcării !
  etc.

  MARII ORGANIZATORI SI PARTICIPANTI
  –––––––––––––––
  1.- Dinu Plângău, student,
  Președintele Mișcării Civice UNIONISTE “Tinerii Moldovei”:
  2.- Vasile Grozavu, jurnalist, comentator politic, MARE UNIONIST:
  / cuget-liber md /
  3.– Ileana Podoleanu,
  avocata, MARE UNIONISTA,
  /”Pactul pt. Basarabia”, “Actiunea-2012″ /:
  4.- Doru Dendiu,
  jurnalist român din Chișinău,
  /victimă sechestrată de teroriștii comuniști voroniști din 7 aprilie 2009/ –
  5.- Ilie Bratu,
  ex-deputat 1992, MARE UNIONIST
  6.- Nicu Josan, patriot UNIONIST
  7. -Daniela Bodrug,
  MARE UNIONISTA anti-mafie
  8.– Iorgu Cotorobai, activist voluntar
  9.– Șandru Mihalache /doctor in economie/
  etc.
  –––––––––––––––
  N.B.
  Micii Absenți ne-doriți pseudo-intelectuali
  filateliști lupiști voroniști mascați din sis-temul mafiot și corupt
  anti-români, anti-unionisti și ruso-fili-
  / cu pașapoarte de România ! / –
  1. – Arkașa Suczeveanski,
  Președintele Uniunii Scriitorilor Ruso-fili din RM
  2. – Igori Ursenko de Nisporeni,
  scrib terorist “desantnik” anti-român
  3. – Roman Cerneală, mare anti-român, anti-unionist, ruso-fil, agent KGB,
  dar student la Universitatea Al.Ioan Cuza din Iași,
  Bursier basarabean al Guvernului Român
  4. – Sandu Tănase,
  /jurist cu studii la Iași/
  manipulator al documentelor europene referitor la reforma justitiei din RM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *