Ministrul Popescu va merge săptămâna viitoare la Kiev și la Moscova

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, va efectua luni, 9 septembrie, o vizită de lucru la Kiev, iar joi, 11 septembrie, va merge în capitala Federației Ruse.

Conform unui comunicat emis de MAEIE, acesta a fost invitat de către omologul său ucrainean, Vadym Prystaiko, urmând să aibă întrevederi și cu oficiali din cadrul Cabinetului de miniștri și ai Radei Supreme de la Kiev.

„Discuțiile vor viza agenda bilaterală, cooperarea în plan regional și internațional, integrarea europeană dar și alte subiecte de interes comun”, menționează MAEIE.

La Moscova, Popescu ar urma să aibă o întrevedere cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Despre aceasta a anunțat, la 4 septembrie, Maria Zaharova, reprezentanta serviciului de presă din cadrul MAE din Federația Rusă.

Conform ria.ru, în cadrul unui briefing de presă, Zaharova a declarat că părțile vor discuta despre chestiuni ce țin de cooperarea dintre cele două țări și teme internaționale, „care reprezintă interes reciproc”.

Purtătorul de cuvânt al MAEIE, Alex Roitman, a confirmat pentru ZdG această informație, menționând că detalii despre agendă vor fi comunicate ulterior.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *