Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministrul Popescu va merge săptămâna…

Ministrul Popescu va merge săptămâna viitoare la Kiev și la Moscova

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, va efectua luni, 9 septembrie, o vizită de lucru la Kiev, iar joi, 11 septembrie, va merge în capitala Federației Ruse.

Conform unui comunicat emis de MAEIE, acesta a fost invitat de către omologul său ucrainean, Vadym Prystaiko, urmând să aibă întrevederi și cu oficiali din cadrul Cabinetului de miniștri și ai Radei Supreme de la Kiev.

„Discuțiile vor viza agenda bilaterală, cooperarea în plan regional și internațional, integrarea europeană dar și alte subiecte de interes comun”, menționează MAEIE.

La Moscova, Popescu ar urma să aibă o întrevedere cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Despre aceasta a anunțat, la 4 septembrie, Maria Zaharova, reprezentanta serviciului de presă din cadrul MAE din Federația Rusă.

Conform ria.ru, în cadrul unui briefing de presă, Zaharova a declarat că părțile vor discuta despre chestiuni ce țin de cooperarea dintre cele două țări și teme internaționale, „care reprezintă interes reciproc”.

Purtătorul de cuvânt al MAEIE, Alex Roitman, a confirmat pentru ZdG această informație, menționând că detalii despre agendă vor fi comunicate ulterior.