Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministrul de Externe, Andrei Galbur…

Ministrul de Externe, Andrei Galbur și omologul său rus, Serghei Lavrov au convenit asupra unei întâlniri bilaterale

Astăzi, în marja Conferinţei de Securitate de la München, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut o discuţie cu omologul său din Federaţia Rusă, Serghei Lavrov.  Aceștia au convenit asupra organizării unei întâlniri bilaterale în luna aprilie, cu ocazia reuniunii miniștrilor afacerilor exerne ai CSI.

În cadrul discuției de astăzi, cei doi oficiali au abordat câteva chestiuni actuale de pe agenda relaţiilor moldo-ruse şi au pledat pentru reluarea consultărilor politice interministeriale la nivel de viceminiştri, semnarea unui nou Plan de consultări între ministerele afacerilor externe, reluarea discuţiilor pe marginea acordurilor bilaterale privind migraţia forţei de muncă, combaterea migraţiei ilegale şi readmisia, precum și pentru definitivarea Programului interstatal de cooperare umanitară.

Precizăm că viceprim-ministrul, ministrul de Externe, Andrei Galbur, participă, între 12-14 februarie 2016, la lucrările celei de-a 52-a ediţii a Conferinţei de Securitate de la München. Ieri, acesta s-a întâlnit cu omologul său din Ucraina, Pavlo Klimkin, cu Secretarul general al OSCE, Lamberto Zannie,  și Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini.

Foto: mfa.gov.md