Miniștrii de Externe din R. Moldova și România au semnat Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, și ministra Afacerilor Externe din România, Ramona-Nicole Mănescu, au semnat miercuri, 9 octombrie, Foaia de Parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România – Republica Moldova. 

Conform unui comunicat emis de MAE din România, documentul va orienta activitatea Guvernelor celor două țări în perioada următoare în domeniile considerate prioritare din perspectiva eforturilor de avansare a agendei europene a Republicii Moldova: interconectarea și infrastructura energetice, comunicații și societatea informațională, cooperarea regională și teritorială, protecția mediului, apelor și pădurilor, educație și cercetare, cultură, sănătate, muncă, cooperarea în domeniul afacerilor interne, cooperarea în domeniul finanțelor publice și fondurilor europene, agricultură, justiție, comerț și investiții, precum și în privința cooperării pe linia afacerilor externe.

În context, Mănescu a subliniat sprijinul ferm al României pentru consolidarea relației UE – Republica Moldova și implementarea Acordului de Asociere încheiat de Republica Moldova cu UE.

„Am împărtășit interlocutorilor mei din Republica Moldova convingerea noastră că opțiunea europeană este singura cale pentru un viitor prosper și predictibil, așteptat de cetățenii Republicii Moldova. Am reconfirmat sprijinul României pentru atingerea acestui deziderat prin concretizarea proiectelor de interes comun care contribuie la reconfirmarea și întărirea Parteneriatului Strategic dintre România și Republica Moldova.”, a subliniat ministra română.

În cadrul vizitei de astăzi la Chișinău, Ramona-Nicole Mănescu a avut o întrevedere și cu premierul Maia Sandu.

Foto: mfa.gov.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *