Ministerul Transporturilor – motivul neînțelegerilor dintre PL și PD

Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din R. Moldova, a vorbit, în cadrul unui briefing, despre discuțiile și problemele de care s-au ciocnit cele trei partide pro-europene, în timpul negocierelor.

Potrivid democratului, în cadrul întâlnirilor dintre PL, PD și PLDM, a fost discutată problema alegerii șefului statului, depolitizarea Procuraturii Generale și organelor de drept, partajarea ministerelor și funcțiilor de speaker și prim-ministru. Părțile au convenit ca funcția de președinte al R. Moldova, să nu fie partajabilă politic: „Niciun partid care va face parte din coaliția de guvernare nu are dreptul să vină cu propriul candidat, care să ocupe această funcție”, a explicat Marian Lupu.

Cât despre împărțirea ministerelor, liderul democraților a confirmat că PD nu a acceptat solicitarea PL de a ceda Ministerul Transporturilor. „Noi am propus să le oferim Ministerul Protecției Sociale. Poate noi nu am reușit ceva să realizăm, poate alții reușesc. Întrebarea nu este de ce PD nu vrea să cedeze Ministerul Transporturilor, ci de ce PL vrea atât de mult să aibă acest minister?”, a subliniat sursa.

Totodată, liderul PDM a reiterat că negocierile cu PL au intrat în blocaj și a făcut din nou apel către PLDM prin care i-a îndemnat să creeze o coaliție minoritară. „În condițiile celor spuse, noi considerăm că unica soluție pentru a depăși această perioadă de aproape două luni de negocieri, care nu au adus niciun rezultat, trebuie să fie încheiată. Trebuie să fie constituită o alianță între PD și PLDM. Altă cale nu există, nu e o alternativă”, a conchis liderul democrat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Aliona

    Sunt sigur ca domnul Filat va accepta propunerea lui Lupu, caci a vazut si el ca PL-ul sunt cam dusi cu pluta si PLDM are si el interes de dezvoltarea statului si de garantarea stabilitatii si nu se poate de acceptat mofturi aberante ale PL-ului.

  2. Valentin

    Nu vad de ce PD-ul ar ceda acest minister atita timp cit pe perioada cit l-au gestionat a dat un randament atit de ridicat, de ce sa il cedeze, ca sa avem inapoi drumuri de moluz si nisip in loc de asfalt??? ori trenuri ce se aprind din mers si pun viata cetatenilor in pericol….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *