Mihail Saakașvili îi cere lui Zelenski să i se întoarcă cetățenia Ucrainei

Ruslan Ciornoluțki, avocatul fostului președinte georgian și ex-guvernatorului regiunii Odessa, Mihail Saakașvili, a declarat că a înaintat o solicitare către Administrația Prezidențială de la Kiev cu cererea de returnare a cetățeniei ucrainene, transmite Ukrinform.

„Continuăm o nouă etapă în ceea ce privește întoarcerea lui Mihail Saakașvili în Ucraina […] Astăzi am vizitat Administrația Prezidențială și în calitate de avocat i-am prezentat președintelui Volodimir Zelenski o adresare din partea lui Saakașvili privind întoarcerea cetățeniei ucrainene”, a scris Ciornoluțki pe rețelele de socializare.

Potrivit aceleiași surse, Saakașvili a declarat la sfârșitul lunii aprilie că a depus deja o petiție pentru ridicarea interdicției privind intrarea sa în Ucraina.

Pe 10 septembrie 2017, Saakașvili a intrat în Ucraina de pe teritoriul Poloniei fără a trece controlul de frontieră la un punct de control ucrainean. La 12 februarie 2018, acesta a fost deportat în Polonia, mai notează Ukrinform.

În luna mai 2015, Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, i-a acordat lui Saakașvili cetățenia ucraineană, pe care însă i-a retras-o în iulie 2017.

Sursă foto: yenicag.info


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *