Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mihail Saakașvili îi cere lui…

Mihail Saakașvili îi cere lui Zelenski să i se întoarcă cetățenia Ucrainei

Ruslan Ciornoluțki, avocatul fostului președinte georgian și ex-guvernatorului regiunii Odessa, Mihail Saakașvili, a declarat că a înaintat o solicitare către Administrația Prezidențială de la Kiev cu cererea de returnare a cetățeniei ucrainene, transmite Ukrinform.

„Continuăm o nouă etapă în ceea ce privește întoarcerea lui Mihail Saakașvili în Ucraina […] Astăzi am vizitat Administrația Prezidențială și în calitate de avocat i-am prezentat președintelui Volodimir Zelenski o adresare din partea lui Saakașvili privind întoarcerea cetățeniei ucrainene”, a scris Ciornoluțki pe rețelele de socializare.

Potrivit aceleiași surse, Saakașvili a declarat la sfârșitul lunii aprilie că a depus deja o petiție pentru ridicarea interdicției privind intrarea sa în Ucraina.

Pe 10 septembrie 2017, Saakașvili a intrat în Ucraina de pe teritoriul Poloniei fără a trece controlul de frontieră la un punct de control ucrainean. La 12 februarie 2018, acesta a fost deportat în Polonia, mai notează Ukrinform.

În luna mai 2015, Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, i-a acordat lui Saakașvili cetățenia ucraineană, pe care însă i-a retras-o în iulie 2017.

Sursă foto: yenicag.info