Mihai Ghimpu: Blocaj total din partea PDM

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu acuză Partidul Democrat de “blocaj total”,  după ce anterior Marian Lupul, liderul PDM a învinuit liberalii că ei ar fi bloca negocierile.

Ghimpu afirmă că partenerii europeni au propus ca PLDM să propună candidatura pentru funcția de prim-ministru, PD – președinte al Parlamentului, iarPL-ul să rămână cu ministerele pe care le-a deținut până la părăsirea coaliţiei de guvernare. Totodată, procurorul general să fie o persoană non-politică, iar candidatura să fie consultată cu partenerii europeni. Liberalul afirmă că această formulă a fost respinsă de PDM care nu vor să cedeze Ministerul Transporturilor şi se opun la depolitizarea Procuraturii Generale.

„PD este departe de a face reforme. Noi suntem sătui de promisiuni goale. 21 de ani a trecut de când ne-am asumat să reformăm procuratura și nimic. Nu mai putem tolera asta, ca cineva să decidă tot în această republică”, a mai spus preşedintele liberalilor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

10 comentarii

 1. victor

  bai, lumea vede din cauza cui e blocajul, PL minte chiar rusinos de tot, ba, ei minte au, cum naibii sa o faci si pe asta la sfirsit de zi, cind tu nu vreai sa votezi, de ce din start nu a spuso, el ce asteapta ? PL minte.

 2. Alina

  Nici macar nu e logic in ceea ce spune Ghimpu. El crede ca e maica tereza si fara el nu se poate? Sigur ca PD si PLDm se vor consolida si vor gasi solutii caci cu sizofrenicii nu se poate de continuat dialogul.

  • Den

   Voi cei care sustineti ca Procuratura sa ramina in continuare in mina lui Plohis, chiar asta va doriti? Si inca ceva – oare aceasta si-au dorit tinerii care au iesit in piata in 2009? Ca cei care se declara pro europeni PDM si PLDM sa aduca comunistii inapoi la guvernare? Avem o sansa unica sa scapam de comunisti odata si pentru totdeauna, dupa o guvernare europeana cu PCRM in opozitie, peste 4 ani nu se alege nimic din ei!!!

 3. Zina

  PD cind in 2010 au fost in situatia de a ceda presedintia au mers la compromis, dar ghimpu nicidecum. de aceea si tare s-a impotrivit in dialog cu PCRM ca stia ca Voronin nu-l alege pe ghimpu presedinte si era ilogic sa mizezi pe stabilitate in asa conditii si poftim rezultatul. Goana dupa functii a lui Ghimpu tradeaza o societate intreaga nu doar PD-ul si PLDM-ul.

 4. Valentin

  Cum altfel ca doar nu o sa recunoasca Ghimpu farsa in care a jucat pina acum, a intors itele si cerintele mereu, a cerut presedinte, dupa care procuror, asta in calitate de pirghii lui, a vazut ca a dat-o in bara si a nascut idea cu procuror strain, apoi cum sa intelegi asemenea om????

 5. Aurel

  Stiti povestea cu ASII lui Ghimpu, cum a aburit tara cu ei timp de ceva timp in 2009 asa face si acum.

 6. Ion Voicu

  Cred ca Ghimpu o cauta cu luminarea si nu is ada sema ce face , dar un lucru este certa ca acesta merge contra intereselor statului iar faptul ca doreste in opozitie cu dodonistii spune despre ceva nu ?

 7. un om

  …de la Victor la Voicu,se vede că sunteţi emoţionali pentru un partid sau altul …însă la o judecată independentă..,cred că P.L.,pare să fie singurul din grupul celor trei care vrea ceva ce se apropie de cerinţele U.E..Nu vă supăraţi..dar punctele expuse de ei ..vor scurta mai repede drumul de la alianţă la preaderare şi vor cădea corespunzător în monitorizarea obligatorie ce ar urma din partea U.E.( aşa cum au trecut toate statele)Ca să fiu mai concret( nebunl cum spun unii) Ghimpu şi ai lui sunt mai direcţi spre Europa.Şi mai există acea teamă că ar cădea multe capete şi ar înfunda cu porcanul închisorile.

 8. Mery

  Mă, voi chiar sunteți toti de albastru cu trandafiri roșii?
  Mai despprindeti- va de compuri!
  Aburiti deja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *