Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajul lui Sturza către Maia…

Mesajul lui Sturza către Maia Sandu: …Sau să o lăsăm baltă. Toți știm că aceste alegeri sunt puțin constituționale, manipulate și fraudate din start

Ion Sturza i-a adresat  un mesaj liderei PAS, Maia Sandu în care o sfătuie să se alieze cu Andrei Năstase. În mesaj, Sturza mai scrie că „toți știm că aceste alegeri sunt cusute cu ață albă, puțin constituționale, manipulate și fraudate din start”.

„Dragă Maia,

știu că ai decis de mai demult timp să mergi de una singură în alegeri… Știu, consideri că vei trece la pas în turul doi, iar de acolo rămâne doar o jumătate de pas până la râvnitul fotoliu. Căci așa spun sondajele domnului Plahotniuc, iar el este om de cuvânt, i-a promis doamnei Nuland că Moldova va rămâne fără de comuniști și va avea un președinte pro-occidental, ales de tot „poporul”. Cine, dacă nu domnia voastră, se încadrează perfect în acest profil de american dream?!

Deși tot cunosc că mă consideri un tip cu un trecut dubios de la care miroase a Panama Papers, îmi permit să-ți dau un sfat public: contezi, dacă faci alianță cu Andrei Năstase. Separat, moldovenii vor uita de voi până la Anul Nou.

Te rățoiesti cu Iurie Leancă, te plângi pe proceduri, faci apel la „structuri”, în timp ce inamicii adevărați, Igor Dodon și Marian Lupu, „dau cărbuni”.

Înțeleg ca poporul nu-i așa, banul e ochiul dracului, iar inocența e o marcă de vândut. Dar politica este o ocupație nasoală, des lipsită de scrupule și deloc romantică. Așa e de la Roma, două profesii sunt veșnice: politica și prostituția.

Dacă vrei să schimbi cursul istoriei, succese! Dar mă tem că balonul de cristal va fi spart la prima adiere de vânt din partea holdingului. Ai nevoie de umbrelă și această umbrelă poate să ți-o ofere Andrei Năstase și alți bărbați și femei curajoși.

Nu poți face politică din frustrate, din supărare, fără de echipă și activiști mulți. Fără resurse și idei noi. Ai preluat un fenomen, „Maia Sandu”, care nu-ți aparține. Așa cum și Năstase a preluat fenomenul protestatar. Aveți ambii o responsabilitate enormă, să nu o dați de gard. Știu că vă așteaptă, în caz de… Washingtonul și Frankfurtul. Dar nu cred ca aveți dreptul la rateu. Nu e o miză personală, este a noastră, a tuturor.

Și mai știu că Andrei este gata să cedeze. Oricât ar fi de straniu, pentru el este important să spargă sistemul, nu e postul în sine. Dar nu o va face prin umilință. Nu o va face nici echipa lui, la sigur.

Lăsați chestia cu sondajele și alte prostioare. Uniți-vă acum! Sau separați-vă… Forumul civic de mâine este ultima șansă. Nu contează cine va fi primul și cine nu.

Emisiunea de la PRO TV a demonstrat cât de fragili și nepregătiți sunteți. Lorena, ca o profesionistă, ne-a făcut un serviciu public. Ne-a determinat să reacționăm acum, cât nu este târziu.

Deci, dacă nu, așa și să fie… Succese!

P.S. Anticipez o campanie extrem de dură, un meci între categoria muscă cu cea grea. Toți au de încasat și de dat. Vom vedea cine va rezista. Eu unul promit să-mi limitez la maximum comentariile, ca meciul să fie pe bune. Poate prin knockdown ne vom elibera de iluzii.

P.S.2 Sau să o lăsăm baltă. Toți știm că aceste alegeri sunt cusute cu ață albă, puțin constituționale, manipulate și fraudate din start. Ce legitimitate va avea acel președinte „ales” de popor?

P.S.3 Între timp, am aflat că forumul civic a fost anulat. Maia Sandu a refuzat să vină. E ocupată…”