Mesajul lui Filat: „Mi s-a promis că voi putea face declarații, după ce am declarat greva foamei”

Avocatul ex-premierului Vlad Filat a transmis un nou mesaj al politicianului. Igor Popa a citit mesajul înainte de începerea ședinței de judecată, în care magistrații Judecătoriei Buiucani urmează să se pronunțe în vederea prelungirii arestului.

Mă declar nevinovat. Este un dosar politic având un scenariu diabolic bine gândit cu implicarea instituțiilor statului aflate sub control direct a lui Vlad Plahotniuc. Nu am văzut nicio probă care să justifice acuzarea. Cifra de 250 de mln de dolari este pentru a influența opinia publică. Am observat declarația ministrului Justiției care spune că s-a oferit o celulă bună. Mi s-a promis că voi putea face declarații, după ce am declarat greva foamei. Demisia lui Streleț este un scop al lui Plahotniuc. Cu Petrenco suntem oponenți, dar ce i se întâmplă este inadmisibil. Au lovit în mine politic și economic. Dacă au ajuns să interzică avocatului poporului și avocaților să aibă acces înseamnă că s-a ajuns prea departe. Este ultima dată când vorbesc despre condițiile de detenții”, a declarat Igor Popa.

Avocatul Igor Popa nu a comentat starea de sănătate a politicianului, afirmând că aceasta este o solicitare a clientului său. Vlad Filat nu este prezent la ședinta de astăzi. Avocatul a menționat că este un drept al fostului premier , fără a indica motivele.

Amintim că din 30 noiembrie, Vlad Filat a intrat în greva foamei. Apărarea a declarat că politicianul a recurs la această acțiune din cauza tratamentului inuman și degradant la care este supus în Penitenciarului nr.13.

Precizăm că la 15 octombrie, liderul PLDM a rămas fără imunitate de deputat, după ce procurorul general, Corneliu Gurin, a solicitat acest lucru în cadrul ședinței Parlamentului. Pentru aceasta au votat 79 de aleși ai poporului. Procurorul general a cerut ridicarea imunității în baza autodenunțului primarului orașului Orhei, Ilan Shor care susține că i-ar fi oferit mită în valoare de 250 de milioane de dolari.

Ulterior, deputatul Vlad Filat a fost escortat de către ofițerii CNA la sediul instituției unde a fost reținut pentru 72 de ore, iar la 18 octombrie Judecătoria Buiucani i-a aplicat un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. La 23 octombrie, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău.

La 11 noiembrie, judecătorii au acceptat demersul procurorilor anticorupție care au cerut prelungirea mandatului de arest a deputatului PLDM, Vlad Filat cu încă 30 de zile, până pe 14 decembrie, ora 17 și 10 minute.

Astăzi, Judecătoria Buiucani urmează să se pronunțe în vederea prelungirii arestului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

7 comentarii

 1. Mărețul

  sa intelegem ca face greva foamei intentionat doar ca sa i se permita sa faca declaratii…..cita obraznicie , mai bine nu s-ar da in spectacol

 2. Grejdieru Irina

  ce se mai victimizaza ,ce mai continuă greva foamei ,ca asta nu va schimba nimic acolo îi este locul

 3. dimkadum

  Are deja halucinatii dac n-a mincat citevai zile,si crede ca el e judecator si se declara nevinovat

 4. tika

  Mititelul,nu cred ca va slabi,invers i va fi de folos:va arunca toxinele bunurilor acumulate in minte si in corp…
  Tot vad o fapta goala de al tine pe unul din EI inchis,deci toti sint de o teapa,numai ca unul e inchis….
  Cu Vlad Plohotiuc ma leaga o data strasnica,data si anul de nastere…sper ca stie ce face,altfel va fi el insasi cauza mintuirii sale…
  CHIND CREEZI CUTREMUR DE PAMINT CU O FORTA ATIT DE IMPREVEDIBILA,e important sa fii gata a primi innapoi raspunsul propriei lovituri!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *