Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Membru nou, dar vechi, la…

Membru nou, dar vechi, la Consiliul de Observatori al IPNA „Teleradio Moldova”

Comisia parlamentară pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a organizat, în cadrul ședinței de azi, concursul pentru suplinirea a trei funcții vacante de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) și pentru suplinirea unei funcții vacante de membru al Consiliului de Observatori (CO) al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului (IPNA) Compania „Teleradio Moldova”. Deputata PLDM Maria Ciobanu și deputatul liberal  Lilian Carp au părăsit ședința, refuzând să participe la audierea candidaților.

Toți 6 membri ai comisiei, prezenți la ședință, au votat pentru numirea Larisei Călugăru în funcția de membru al Consiliului de Observatori al IPNA Compania „Teleradio Moldova”.  Larisa Călugăru a fost membră CO în perioada 2008-2012. Cea de-a doua candidată a fost Doina Deleu, care anterior a îndeplinit funcția de președintă a organului de supraveghere a radio difuzorului public, în perioada iulie 2015-august 2016.

Din cei opt candidați la funcțiile de membru al CCA, care s-au prezentat, trei au luat câte șase voturi: Tatiana Buraga, Dorina Curnic și Veronica Cojocaru. Leonid Smolnițchi a obținut cinci voturi, Aurelia Peru-Balan și Liubovi Calicișova-Tataru – câte patru, iar ceilalți candidați – mai puține.

Lista candidaților va fi prezentată comisiei juridice, iar ulterior urmează să fie aprobată în plenul Parlamentului.