Membru nou, dar vechi, la Consiliul de Observatori al IPNA „Teleradio Moldova”

Comisia parlamentară pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a organizat, în cadrul ședinței de azi, concursul pentru suplinirea a trei funcții vacante de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) și pentru suplinirea unei funcții vacante de membru al Consiliului de Observatori (CO) al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului (IPNA) Compania „Teleradio Moldova”. Deputata PLDM Maria Ciobanu și deputatul liberal  Lilian Carp au părăsit ședința, refuzând să participe la audierea candidaților.

Toți 6 membri ai comisiei, prezenți la ședință, au votat pentru numirea Larisei Călugăru în funcția de membru al Consiliului de Observatori al IPNA Compania „Teleradio Moldova”.  Larisa Călugăru a fost membră CO în perioada 2008-2012. Cea de-a doua candidată a fost Doina Deleu, care anterior a îndeplinit funcția de președintă a organului de supraveghere a radio difuzorului public, în perioada iulie 2015-august 2016.

Din cei opt candidați la funcțiile de membru al CCA, care s-au prezentat, trei au luat câte șase voturi: Tatiana Buraga, Dorina Curnic și Veronica Cojocaru. Leonid Smolnițchi a obținut cinci voturi, Aurelia Peru-Balan și Liubovi Calicișova-Tataru – câte patru, iar ceilalți candidați – mai puține.

Lista candidaților va fi prezentată comisiei juridice, iar ulterior urmează să fie aprobată în plenul Parlamentului.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *