Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Membru CEC: „Statul n-a reușit…

Membru CEC: „Statul n-a reușit să asigure fiecărui cetățean dreptul la vot”

Membrul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Sergiu Gurduza a declarat în ultimul briefing de presă al instituției că statul R. Moldova nu a reșit să asigure fiecărui cetățean al R. Moldova dreptul la vot.

Acesta a recunoscut că este marcat de o „revoltă internă față de procesul electoral” și și-a cerut scuze în fața alegătorilor care „nu au reușit și nu vor reuși să voteze”.

„Personal, vreau să transmit un mesaj alegătorilor din orice colț al lumii sau de țară s-ar afla, sunt marcat profund de o revoltă internă față de procesul electoral și cum decurge el. Totodată, constat neputința funcțională generată de procedurile deja existente, care nu pot fi modificate pe parcurs. N-o să dau vina pe o instituție anume din țară, Guvern Ministerul Afacerilor Externe, Parlament, CEC. Fiecare cu misiunea lui de responsabilitate. Vreau să-mi cer scuze, persoanl, în fața tuturor alegătorilor care nu au reușit să voteze sau nu vor reuși să voteze, mă refer, atât la secțiile de votare din străinătate, din F. Rusă și alte țări, cât și cele deschise în țară. Stau oameni și îngheață, pe așa timp. Alții ua parcurs sute și mii de kilometri ca să ajungă la secția de votare și să nu aibă buletinul de vot. Ar fi o greșeală din partea mea să spun că acest lucru se întâmplă din cauza cadrului legal. Trebuie să recunosc, pentru mine cel puțin, ca o părticică a statului, că statul n-a reușit să asigure fiecărui cetățean dreptul la vot, fapt pentru care, personal, îmi cer scuze”, a declarat Gurduza.

Zia­rul de Gar­dă te ține la curent cu cele mai impor­tan­te eve­ni­men­te ale zilei de astăzi.

Urmărește LIVE TEXT: Alegem Președintele R. Moldova