Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Membru al comisiei, despre desemnarea…

Membru al comisiei, despre desemnarea lui Grosu și Eșanu: „Complot asupra independenței justiției”

facebook.com/dinu.plingau

Deputatul Dinu Plîngău, membru supleant al Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, care a participat la selectarea candidaților la funcția de judecători ai Curții Constituționale (CC), își exprimă dezacordul privind desemnarea lui Vladimir Grosu și Nicolae Eșanu.

„Am analizat 15 profiluri ale diferitor candidați. Procesul de selectare s-a axat în exclusivitate pe profesionalismul candidaților și s-a exclus, spre regretul meu, alte două criterii nu mai puțin importante care urmau să stea la baza selectării candidaților: meritocrația și integritatea persoanelor”, scrie parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Plîngău menționează că în procesul de selectare s-a văzut „în mod clar o determinare de a facilita anumiți candidați și a discredita alții, chiar dacă aveau o pregătire profesională identică”.

Astfel, el precizează că nu recunoaște obiectivitatea evaluărilor făcute ieri și constată că s-a produs „un complot asupra independenței justiției”.

„Vineri, în ședința plenului Parlamentului R. Moldova voi solicita să revenim la trei principii care au stat la baza începuturilor noastre: meritocrație, profesionalism și integritate. (…) Riscăm să oprim procesul de reformare a justiției, având o rezistență enormă din partea unor procurori și judecători. Riscăm să ajungem în capcana baronilor controlați de Plahotniuc care mențin controlul asupra organelor de drept din R. Moldova”, a conchis acesta.

Câte alți doi judecători constituționali urmează să desemneze Guvernul și Consiliul Superior al Magistraturii.

Foto: facebook.com/dinu.plingau