Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Marian Lupu susține că nu…

Marian Lupu susține că nu mai ține legătura cu PDM și nu a avut nici măcar discuții telefonice cu liderii democrați

Fostul democrat Marian Lupu, actual președinte al Curții de Conturi, susține că nu mai este membru de partid și nu mai ține legătura cu liderii PDM, nici măcar telefonic. Lupu a declarat în cadrul emisiunii „Important” cu Liviu Moraru că a examinat o perioadă mai îndelungată opțiunea de a pleca din politică.

Mi-am suspendat calitatea de membru de partid. Această suspendare vine automat, nu se cer discuții la nivel de partid. La nivel de comunicare și coordonare cu partidul și conducerea PDM, pot să spun că nu am avut nici măcar discuții telefonice”, a declarat Marian Lupu.

Fostul deputat a mai precizat că fiind în politică de 15 ani, a simțit nevoia că trebuia să schimbe ceva: „Dacă nu admiți și asiguri schimbări în viața și activitatea profesională, apar anumite riscuri de rigiditate”.

Președintele Curții de Conturi a mai dat de înțeles că a planificat plecarea din politică o perioadă mai îndelungată, pentru că ține „la independența de gândire” și nu voia să admită o nouă situație în care să nu aibă această independență de gândire și acțiune.

Examinam mai multe opțiuni, inclusiv colaborarea pe platforma unui ONG cu colegii mei și foștii parteneri din Parlamentul European, care erau disponibil să pornim proiecte comune”, a mai precizat Lupu.

După ce a decis să nu participe la alegerile parlamentare din partea PDM, Marian Lupu a fost singurul candidat care a participat la concursul pentru funcția de președinte al Curții de Conturi.