Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Majoritatea parlamentară se destramă? Vladimir…

Majoritatea parlamentară se destramă? Vladimir Hotineanu își retrage semnătura

Majoritatea parlamentară se surpă. Deputatul PLDM, Vladimir Hotineanu a declarat că își retrage semnătura și părăsește majoritatea parlamentară dacă până la ora 11 nu va fi propusă o altă candidatură la funcția de șef al executivului. Hotineanu a menționat că scopul este evitarea alegerilor anticipate. Și deputata Aliona Goța a anunțat că retrage semnătura și se detașează de majoritatea parlamentară, deoarece se insistă pe promovarea unui singur personaj. Declarația a fost făcută pe pagina sa de socializare.

„Pentru colegiii si prietenii mei.

Decizia de a semna pentru crearea unei majoritati parlamentare a fost una consultata cu colegii mei din teritoriu. Am spus că instabilitatea politică de la noi ne duce clar în alegeri anticipate, iar de aici pe mâna celor care servesc vădit intereselor Moscovei. Spuneam că a fost voia alegătorului și în situația creataă alternativa coaliției PLDM- PD- PL nu există. Am decis să semnăm pentru constituirea unei majorități parlamentare. Pentru asta am semnat, am și notat lucrul acesta în dreptul semnăturii mele.
În condițiile când această majoritate insistă pentru promovarea unui singur personaj, adevărații proeuropeni nu se regăsesc, mă detașez de această listă și îmi voi retrage semnatura.
Ramân alături de colegii mei, alături de care am mers prin glod și arșița în atâtea campanii electorale, și ne puneam atâtea speranțe, si de fiecare dată ne gândeam că poate de data asta va fi mai bine.”

Apelat de ZdG, deputatul PL, Ion Apostol a declarat că menține decizia de a propune candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcția de premier. Acesta a menționat că președintele Nicolae Timofti nu a prezentat niciun argument întemeiat, ci doar și-a expus părerea sa proprie. „Președintele nu a argumentat prin nimic decizia, ci a expus doar o părere și e păcat. Este o decizie asumată a majorității parlamentare. Referitor la hotărârea Curții Constituționale în materie de integritate, aceasta nu are nicio relevanță.”

Întrebat dacă a fost identificată o altă persoană, în cazul în care președintele respinge candidatura lui Plahotniuc, acesta a spus că urmează să se discute în cadrul majorității.

Precizăm că ieri, grupul format din cei 56 de deputați care l-au propus ieri la funcția de premier pe Vlad Plahotniuc, candidatură respinsă de președintele Nicolae Timofti, au emis o declarație prin care afirmă că își mențin poziția și că Vlad Plahotniuc este în continuare candidatul propus. Declarația a fost semnată de Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Violeta Ivanov și Ion Balan.