Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu: Respectul pentru cetățeni…

Maia Sandu: Respectul pentru cetățeni este mai presus decât protocolul de a depune flori alături de Dodon

Foto: privesc.eu

Maia Sandu a declarat că dragostea și respectul față de cetățeni este mai important decât protocolul care presupune că de Ziua Independenței prim-ministrul depune flori alături de șeful statului și președintele Parlamentului.

Răspunsul Maiei Sandu vine după ce reportera Agora.md a întrebat-o pe Maia Sandu despre decizia de a depune flori separat de șeful statului.

„Cred că dragostea pentru cetățeni și respectul nostru pentru cei care au luptat anul trecut, și nu doar anul trecut, dar mulți ani, pentru democrație și libertate, este mai important decât proctocolul. Am ținut foarte mult să venim astăzi, aici, în mod simbolic, și să depunem flori împreună cu oamenii alături de care am încercat să depunem flori anul trecut și nu am fost lăsați de către regimul oligarhic”, a explicat Maia Sandu.

Întrebată dacă refuzul de a depune flori alături de Igor Dodon este alimentat de faptul că anul trecut a luptat împotriva lui Igor Dodon, Maia Sandu a refuzat să ofere un răspuns exact.

„Am explicat că am ținut să depunem flori împreună cu cetățenii R. Moldova alături de care am apărat libertatea și democrația, și anul trecut, în această zi, dar și în multe alte zile pe care le-am trăit sub regimul lui Plahotniuc”, a punctat prim-ministra.

După ce au răspuns la întrebările jurnaliștilor, Maia Sandu și Andrei Năstase au mers să discute cu un grup de protestatari care în dimineața zilei de astăzi a afișat mai multe pancarte în preajma monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Foto antet: privesc.eu