Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu: Numirea Silviei Radu…

Maia Sandu: Numirea Silviei Radu în funcția de primar general interimar este un atac raider în stilul lui Plahotniuc asupra Primăriei

Maia Sandu a criticat numirea Silviei Radu în funcția de primar general, calificând această acțiune drept un atac raider la adresa Primăriei. Sandu a spus că preluarea controlului primăriei de către PD pe această cale nu are nicio legătură cu interesul cetățeanului. 

„Plahotniuc a reușit să le impună chișinăuienilor un primar pentru care la alegerile prezidențiale au votat 1327 de cetățeni din Chișinău, adică în jur de 0.3%, cheltuind aproape 5 milioane de lei pentru campanie. Numirea Silviei Radu în funcția de primar general interimar este, de fapt, un atac raider în stilul lui Plahotniuc asupra Primăriei, care ar trebui să completeze dosarul de uzurpare a puterii examinat de procurori. Din păcate, preluarea controlului primăriei de către PD pe această cale și jocul PD-PSRM de-a referendumul pentru demiterea lui Chirtoacă nu au nicio legătură cu interesul cetățeanului. Căci dacă în discuție ar fi vorba de ceea ce-și doresc oamenii, atunci întregul Consiliu Municipal, împreună cu Primarul, și-ar da demisia, punând punct circului și lăsând oamenii să aleagă”, a spus Sandu.

Azi dimineața, primarul interimar al mun. Chișinău Nistor Grozavu a anunțat că se retrage din funcție. Totodată, Grozavu a anunțat și despre numirea a doi viceprimari ai capitalei – unul fiind fosta directoare a companiei „Gas Natural Fenosa”, Silvia Radu, și altul consilierul municipal al PPEM, Ruslan Codreanu.