Maia Sandu: Nu vom retrage proiectul privind modificarea Legii Procuraturii

Guvernul nu va retrage proiectul privind asumarea răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, așa cum a cerut președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat Maia Sandu în cadrul ediției din 6 noiembrie a emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Ea admite că Guvernul pe care îl conduce ar putea să cadă.

„Nu a fost o altă soluție mai bună. Pentru noi este foarte important cine va fi procurorul general în următorii șapte ani”, a menționat șefa Executivului.

Totodată, aceasta a confirmat că s-a întâlnit în această seară cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, care și-au exprimat dezacordul cu privire la modificarea Legii Procuraturii.

„Eu nu am niciun interes să-mi pun un om la Procuratură, nu am comis ilegalități. Eu chiar sunt interesată ca în lista candidaților să ajungă oameni onești”, a adăugat ea în cadrul emisiunii.

Astăzi, după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a declarat că va anula concursul prin care au fost preselectați patru candidați la funcția de procuror general, care să fie înaintați Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Totodată, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, astfel încât premierul să înainteze CSP o listă a candidaților la funcția de procuror general.

Socialiștii au criticat gestul, menționând că Maia Sandu ar încerca să provoace căderea Guvernului.

Conform Regulamentului Parlamentului, dacă, în decurs de 72 de ore din momentul angajării răspunderii de către Guvern, cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleşi nu depun o moţiune de cenzură Guvernului, proiectul de lege se consideră adoptat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *