Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu: Nu vom retrage…

Maia Sandu: Nu vom retrage proiectul privind modificarea Legii Procuraturii

Guvernul nu va retrage proiectul privind asumarea răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, așa cum a cerut președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat Maia Sandu în cadrul ediției din 6 noiembrie a emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Ea admite că Guvernul pe care îl conduce ar putea să cadă.

„Nu a fost o altă soluție mai bună. Pentru noi este foarte important cine va fi procurorul general în următorii șapte ani”, a menționat șefa Executivului.

Totodată, aceasta a confirmat că s-a întâlnit în această seară cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, care și-au exprimat dezacordul cu privire la modificarea Legii Procuraturii.

„Eu nu am niciun interes să-mi pun un om la Procuratură, nu am comis ilegalități. Eu chiar sunt interesată ca în lista candidaților să ajungă oameni onești”, a adăugat ea în cadrul emisiunii.

Astăzi, după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a declarat că va anula concursul prin care au fost preselectați patru candidați la funcția de procuror general, care să fie înaintați Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Totodată, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, astfel încât premierul să înainteze CSP o listă a candidaților la funcția de procuror general.

Socialiștii au criticat gestul, menționând că Maia Sandu ar încerca să provoace căderea Guvernului.

Conform Regulamentului Parlamentului, dacă, în decurs de 72 de ore din momentul angajării răspunderii de către Guvern, cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleşi nu depun o moţiune de cenzură Guvernului, proiectul de lege se consideră adoptat.