Maia Sandu: “Nu am discutat despre cine ar putea fi preşedintele viitorului partid”

Congresul de constituire a Partidului Acţiune şi Solidaritate,  lansat de ex-ministra educaţiei, Maia Sandu, ar putea avea loc în luna aprilie. Maia Sandu a declarat în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7 că proiectului i s-au alăturat deja circa 5 mii de persoane. Totodată, Sandu a  spus că nu este exclus că ar putea fi mici probleme la înregistrare, dar că membrii sunt siguri  că va fi înregistrat, întrucât totul se face corect şi transparent. “Mergem exact după buchia legii. Avem deja peste 4 mii sau chiar aproape de 5 mii înscrişi în partid”, a adăugat Maia Sandu.

Politiciana a menționat că acum se constituie organizaţiile locale ale partidului la nivel de raion, iar după aceasta se vor face organizaţii prin sate. “Ne-am propus să avem congresul în luna aprilie. Acum discutăm despre regulile de alegere a preşedinţilor organizaţiilor locale la nivel de raion. Cei care se vor înscrie în cursă pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei locale trebuie să treacă printr-un filtru al Comisiei de etică, iar votul va fi secret. Nu am discutat despre cine ar putea fi preşedintele viitorului partid”, a mai spus Maia Sandu.

Referitor la participarea în cursa pentru Preşedinţie, Maia Sandu a spus, că nu va lua o decizie de sine stătător, ci  va decide împreună cu echipa sa, însă s-a declarat gata de a participa la alegeri.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

6 comentarii

 1. Oleg

  Da ea are și umor, 😀 cikă nu sa discutat, de parcă nu-i clar că anume ea va deveni sef de partid, apropo, pe mine nu asta mă interesează, da mai mult finanțele, de unde atîta bănet are ea de își drege partid, nu spunea ea de transparență ?

 2. Simion

  Maia Sandu este o personalitate cu personalitate, un politician decent, onest, sincer cu bun-simt. Pacat ca statul este sechestrat de niste fiare salbatice in rut.

 3. Jora

  Maia Sandu se crede că are testicule! Dar nu a dat dovadă de competență, prin faptul că nu a candidat la funcția de Guvernator. Dacă acolo ai crezut că este greu, păi la funcția de șef al statului nici nu ai ce căuta.

 4. Anatolie Mereuta

  Suntem misogini daca nu acceptam un cadidat femeie la presedinte sau in parlament,pt,ca la primarii si raioane sunt ceva,Noi avem impresia sovieto-comunista ca politicienii se pricep la toate,Maia Sandu nu a lucrat in finante si nu s-a bagat la BNM,dar si asa daca se baga era mai buna decat Dragutanu,dar sta rau la vile,nu ca el,dar vom avea un guvernator romano-francez-moldovean,cred eu un bun specialist financiar si banker,,

 5. tika1

  Lucrători teatrale,actori,soumeni, fantazii fără fapte,vorbe goale fara capacități de a realiza și așa mai departe este persoana născută 24 mai(gemenii) anul sobolanului vai vai vai
  Voronin,Lupu-gemenii,mare folos,limba bate bine și atit,își schimbă opinia în bază la comoditate
  Zeru valori în fapte!!!!!!!!

  In fiecare stat persoana daca va fi aleasă de popor trebuie studiată și după capacități familiare(soț,copii), dar mai ales după data si anul de naștere!!!!
  Daca însă e” pusă,numită” din extern atunci Maia e perfecta,îndeplinește la comandă orice,important că e la poziția de a fi cineva
  Nu o va interesa nimic,In afara de starea sa sufletească,intră in rol și va esi cu o capacitate extraordinară de la natură

  Vreți să fiți fututi cu limba de un balon cu aer,atunci Maia e perfecta,pentru acei care merita aer in cur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *