Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu explică de ce…

Maia Sandu explică de ce PAS și PPDA nu au luat o decizie comună

Consiliul Politic Național al PAS a anunțat ieri, 5 iunie, că este gata să susțină candidatura PSRM la funcția de speaker. Decizia a fost luată fără consultarea Partidului Platforma DA, care ulterior a anunțat că a luat act de decizia PAS și urmează să se convoace în ședință. Maia Sandu declară că o astfel de decizie nu putea fi luată în interiorul Blocului ACUM, or fiecare partid trebuie să analizeze situația și să ia propria decizie.

Suntem două partide politice cu organe de conducere. Nu poate să decidă Consiliul Blocului ACUM pentru fiecare partid. Este o decizie extrem de complicată. Este o decizie sensibilă, cu implicații care trebuie discutate în fiecare partid”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Întrebată dacă consideră că o decizie de susținere a candidatului PSRM va fi luată și de Partidul Platforma DA, lidera PAS a declarat că nu poate oferi un răspuns: „E o decizie complicată și nu poate fi impusă dacă cineva nu poate să și-o asume”.

Totodată, lidera PAS a declarat că Partidul Platforma DA și-a programat ședința Consiliului de partid înainte de a cunoaște decizia PAS.

Ei au anunțat Consiliul înainte să știe decizia noastră. Este necesar ca în fiecare partid să se discute aceste lucruri”, a conchis Maia Sandu.

De cealaltă parte, după ce PAS a făcut publică decizia de a susține candidatul PSRM la funcția de speaker, Partidul Platforma DA a emis un comunicat de presă în care informează „convocarea în regim de urgență a ședinței Consiliului Politic Național al partidului pentru joi, 6 iunie 2019”.