Maia Sandu: „Există şansa de a semna un acord cu PSRM pentru alegerile locale”

Prim-ministra R. Moldova, Maia Sandu, este de părere că un acord între PSRM și ACUM în vederea alegerilor locale, ar trebui să fie semnat. Aceasta susţine că este vorba despre un „acord de neagresiune în campanie”. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Cotidianul.md.

„Există un nivel de consultare la nivel politic între cele trei partide politice şi preşedintele. Este important să existe dialog între parlamentari şi membrii guvernului pentru a preveni neînţelegi şi situaţii de grijă. Din moment ce alegerile locale se vor desfăşura la toamnă, există şansa de a semna un „acord de neagresiune aşa cum am făcut acest lucru altădată cu alţi parteneri. E o opțiune de a demonstra că putem să facem campanie pe subiecte și pe probleme. Fără să repetăm experiențele cu atacuri la persoane, cu prezența masivă geopolitică. Ar putea să reducă riscurile de aşa gen”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unui interviu pentru Cotidianul.md.

Totodată, prim-ministra, Maia Sandu, a spus că nu este luată în calcul varianta precum că la alegerile locale, PSRM și ACUM să aibă un candidat comun.

Alegerile locale generale vor avea loc la data de 20 octombrie. Proiectul de hătărâre privind stabilirea datei a fost votat unanim la 18 iunie, de către deputații Parlamentului R. Moldova. Astfel, campania electorală pentru alegerile locale generale ar putea începe la 20 septembrie curent.

Până atunci, atribuțiile de Primar General interimar al municipiului Chișinău sunt asigurate temporar de Adrian Talmaci, secretarul interimar al Consiliului municipal Chişinău. Măsura a fost luată ca urmare a constatării vacanței funcției de edil-șef al Capitalei, având în vedere decizia Consiliului municipal Chişinău din 4 iulie de a-l demite din funcţie pe Ruslan Codreanu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *