Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu despre noua șefă…

Maia Sandu despre noua șefă de la Educație: PD-ul vrea să o promoveze la minister pentru a distruge puținele lucruri bune care se mai fac acolo, inclusiv bacalaureatul corect

Lilia Pogolșa a fost numită de Guvern în funcția de viceministră a Educației, după demisiile ministrei Corinei Fusu și a viceministrei, Cristina Boaghi. Din noua postură, Pogloșa va conduce practic Ministerul Educației. 

Maia Sandu, fosta ministră a Educației a scris pe o rețea de socializare, cu câteva ore înainte de promovarea Liliei Pogloșa în funcție că ar fi încercat, fără succes, s-o demită pe aceasta din funcția de directoare a Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, însă fără succes.

„Cât am fost ministru am încercat să o demit din funcție pentru incompetență și abuz. Dar pentru că legislația muncii este deficientă, iar oamenilor care lucrau cu ea le-a fost frică să confirme în instanțe abuzurile, a trebuit să-i prelungim contractul. A reușit să discrediteze instituția pe care o conduce în situația în care profesorii au mare nevoie de instruiri de calitate. Mai mult, e cunoscută pentru aversiunea ei față de limba și istoria românilor. Acum PD-ul vrea să o promoveze la minister pentru a distruge puținele lucruri bune care se mai fac acolo, inclusiv bacalaureatul corect”, scria Sandu.

Lilia Pogolșa a mai deținut funcția de viceministră a Educației în perioada 2002-2003. Din 2008 conduce Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, o  structură a Ministerului Educaţiei care funcţionează ca instituţie publică. Institutul reprezintă cercetarea din ştiinţele educaţiei şi învăţămîntul post-universitar al cadrelor didactice în baza obiectivelor majore: cercetarea, proiectarea, implementarea şi evaluarea în domeniul educaţiei şi învăţămîntului; dezvoltarea complexă şi continuă a cadrelor didactice în învăţămîntul preuniversitar.

Vedeți aici CV-ul Liliei Pogolșa!