Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu, despre câștigătorul concursului…

Maia Sandu, despre câștigătorul concursului pentru fotoliul de șef al CNA: Plahotniuc numește în funcții oameni după chipul și asemănarea sa

Maia Sandu a comentat numirea în funcție de șef al CNA a lui Bogdan Zumbreanu. „Plahotniuc numește în funcții oameni după chipul și asemănarea sa”, a spus Sandu, făcând totodată referire la implicarea în cel puțin trei dosare condamnate la CEDO a lui Zumbreanu. 

Lupta” împotriva corupției continuă… Plahotniuc numește în funcții oameni după chipul și asemănarea sa. Implicat în cel puțin trei dosare condamnate la CEDO, care au prejudiciat R. Moldova cu milioane de euro, Zumbreanu este răsplătit de guvernare în stilul cu care ne-a obișnuit. Partidul Democrat, ca de fiecare dată, mimează niște proceduri democratice, dar, de fapt, numește în funcții oameni implicați în scheme dubioase. Doar cu astfel de oameni PD își poate continua regimul polițienesc, de protejare a hoților și sărăcire a țării. Rușine, Raisa Apolschi, Anatolie Zagorodnîi, Anghel Agache, Eugen Bodarev, Corneliu Padnevici, Sergiu Sârbu, Igor Vremea! Vinovăția voastră este la fel de mare ca a lui Plahotniuc pentru starea gravă în care ați adus R. Moldova”, a spus Sandu.

Bogdan Zumbreanu, șeful Direcției Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție (CNA), a fost desemnat câștigător al concursului pentru funcția de director al instituției anticorupție cu votul a șapte deputați din Comisia juridică, numiri și imunități. Candidatura acestuia urmează a fi supusă votului în plenul Parlamentului. Zumbreanu va prelua fotoliul lui Viorel Chetraru și va conduce în următorii cinci ani instituția dacă va acumula majoritatea voturilor aleșilor poporului.