Maia Sandu, cel mai influent politician al anului 2015

Conform unui top realizat de Institutul de analiză şi consultanţă politică „Politicon”, ex-ministra educaţiei, Maia Sandu este declarată cel mai influent politician al anului 2015. Sandu, care a anunţat recent crearea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) a urcat în top cu 8 poziţii faţă de anul 2014,transmite IPN.

Maia Sandu este urmată în top de Ion Sturza, om de afaceri, ex-premier şi fost candidat desemnat la funcţia de prim-ministru, şi de preşedintele Nicolae Timofti.

Celelalte locuri sunt ocupate de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, liderul interimar al Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ,prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, preşedintele proiectului politic Partidul „Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase.

Pe ultimele locuri în Top 10 s-au clasat preşedintele Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi şi membrul Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, Igor Boţan.

La realizarea topurilor Politicon au participat 27 de experţi care au apreciat prestaţia şi influenţa reală a politicienilor şi a partidelor politice.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. howard

    D-na Maia Sandu lăsati politica .. mai bine lasa politica si cautati de treaba caci oricum se vede ca politica nu e de D-neavoastră

  2. tarasov ion

    eU CRED CA ACESTI SPECIALISTI AU UITAT PE CEL MAI COLTOS POLITICIAN,DL,GHIMPU,iar langa Usatai trebuie sa fie si SHORR la negativ ,evident,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *