MAI, solicitat să îi amendeze pe Dodon, Greceanîi și Vlah

După ce Președinția și Parlamentul nu au coborât în bernă drapelul, asta deși Guvernul a declarat ziua de 23 august zi de doliu, președintele partidului „Uniunea Salvați Basarabia”, Valeriu Munteanu a depus o sesizare la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) prin care solicită pornirea unei cauze contravenționale pe numele lui Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Irina Vlah, pentru că au sfidat prevederile Hotărârii de Guvern prin care data de 23 august a fost declarată – „Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare”.

„Mai multe instituții de stat, printre care: Președinția cu Igor Dodon, Parlamentul cu Zinaida Greceanîi și toate autoritățile din UTA Găgăuzia cu Irina Vlah, au sfidat prevederile obligatorii ale acestei HG și nu au coborât drapele în bernă, în aceste condiții factorii de decizie de la Președinție, Parlament și Executivul UTAG cad sub incidența art. 322 Cod Contravențional – Încălcarea modului de folosire a simbolurilor publice, fiind pasibili de răspundere contravențională, aplicându-li-se amenzi de până 5 mii de lei”, menționează Munteanu în sesizarea adresată vicepremierului Andrei Năstase.

Președintele USB mai precizează că, în situația în care MAI nu dispune de probe și martori, solicită atragerea sa în calitate de martor. Totodată, acesta mai subliniază că dacă MAI se va eschiva să documente cazul, aceste încălcări vor fi considerate „ca parte a unui scenariu intern al coaliției de guvernare”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *