Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un grup de membri ai…

Un grup de membri ai Platformei DA au anunțat că părăsesc formațiunea

Un grup de membri din organele de conducere ale Partidului Politic Demnitate şi Adevăr au anunțat astăzi în cadrul unui briefing despre demisia lor din cadrul organelor de conducere ale PDA şi părăsirea formaţiunii.

Astfel, președintele organizației de partid Chișinău a PDA, Nicolae Gârbu împreună cu Mihai Balan, Vasile Iacubov, precum și președinți și vicepreședinți ai organizațiilor teritoriale de sector ai PDA și-au exprimat dorința de a părăsi PDA. Gârbu a dat citire declarației privind demisia din organele de conducere a organului politic PDA și părăsirea formațiunii.

„Avem toate premisele să afirmăm că în țară s-a instaurat o oligarhie administrativă și este dirijată unipersonal. Oamenii fiind dezamăgiți de actuala guvernare și având încredere că organizatorii manifestărilor din Platformă sunt sinceri, au ieșit masiv la acțiuni de protest pentru a cere socoteală guvernanților. Cu părere de rău, conducerea PDA în procesul acțiunilor de protest, n-au elaborat și n-au înaintat guvernării revendicări și cerințe privind îmbunătățirea vieții cetățenilor, scopul lor final fiind altul: de a lua cu asalt instituțiile statului. Odată cu adoptarea unor decizii politice nechibzuite și unipersonale, popularitatea partidului a scăzut esențial. Șovăiala și organizarea acțiunilor de protest în comun cu Partidul Socialiștilor, Partidul Nostru, apariția lui Tudor Deliu în PMAN, comportamentul arogant, lipsa unui management democratic și transparent și situațiile de conflict din interiorul particului au adus prejudicii grave climatului moral și psihologic și imaginii partidului”, se spune în declarație.

„Considerăm că nu este corect în raport cu cetățenii R. Moldova când un lider de partid declară că în cazul în care va ajunge la guvernare va întreprinde toate măsurile pentru a investiga și a întoarce cetățenilor miliardul furat, să te eschivezi să examinezi solicitările protestatarilor despre cum s-au cheltuit milioanele de lei colectați în PMAN”, se mai spune în discurs.