Un grup de membri ai Platformei DA au anunțat că părăsesc formațiunea

Un grup de membri din organele de conducere ale Partidului Politic Demnitate şi Adevăr au anunțat astăzi în cadrul unui briefing despre demisia lor din cadrul organelor de conducere ale PDA şi părăsirea formaţiunii.

Astfel, președintele organizației de partid Chișinău a PDA, Nicolae Gârbu împreună cu Mihai Balan, Vasile Iacubov, precum și președinți și vicepreședinți ai organizațiilor teritoriale de sector ai PDA și-au exprimat dorința de a părăsi PDA. Gârbu a dat citire declarației privind demisia din organele de conducere a organului politic PDA și părăsirea formațiunii.

“Avem toate premisele să afirmăm că în țară s-a instaurat o oligarhie administrativă și este dirijată unipersonal. Oamenii fiind dezamăgiți de actuala guvernare și având încredere că organizatorii manifestărilor din Platformă sunt sinceri, au ieșit masiv la acțiuni de protest pentru a cere socoteală guvernanților. Cu părere de rău, conducerea PDA în procesul acțiunilor de protest, n-au elaborat și n-au înaintat guvernării revendicări și cerințe privind îmbunătățirea vieții cetățenilor, scopul lor final fiind altul: de a lua cu asalt instituțiile statului. Odată cu adoptarea unor decizii politice nechibzuite și unipersonale, popularitatea partidului a scăzut esențial. Șovăiala și organizarea acțiunilor de protest în comun cu Partidul Socialiștilor, Partidul Nostru, apariția lui Tudor Deliu în PMAN, comportamentul arogant, lipsa unui management democratic și transparent și situațiile de conflict din interiorul particului au adus prejudicii grave climatului moral și psihologic și imaginii partidului”, se spune în declarație.

“Considerăm că nu este corect în raport cu cetățenii R. Moldova când un lider de partid declară că în cazul în care va ajunge la guvernare va întreprinde toate măsurile pentru a investiga și a întoarce cetățenilor miliardul furat, să te eschivezi să examinezi solicitările protestatarilor despre cum s-au cheltuit milioanele de lei colectați în PMAN”, se mai spune în discurs.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

9 comentarii

 1. Vlad

  Iata dovada ca Nastase “promoveaza” adevaratele valori , precum afirma el ” Adevar si Demnitate”.
  Aceste notiuni se contrapun in totalmente personalitatii lui si a membrilor de partid!

 2. alex kooper

  ZdG de ce nu scriti la status ca Nastase atit de cinstit este incit ii fuge lumea din partid aaa?

  • slava

   Bula cu aer s-a spart. Minciuna n-are proprietati de a se mentine in timp. Ceea ce s-a intamplat si cu platforma. Au dat speranta lumii, insa, au calcat-o in piciore in moment ce au inceput sa-l apere pe Filat si pe Topi

 3. Dracon

  Sunt sigur ca din aceste motive pe care lea invocat acesti oameni sunt si motivele de ce si majoritate sustinatorilor acestora au plecat si nu mai sustin acest proiect politic Topist.

 4. Dumitru Rotari

  Are zilele numarate acest partid. Nastase prea ne-a luat de prosti, dar vad ca si ultimii sustinatori parasesc partidul si se va termina cu tot circul asta.

 5. Anatol Mirlea

  Era si de asteptat ca o sa se duca de ripa Partidul dat…mai mult de 2 bani nu valoreaza !! Nastase impreuna Interlopii chiar ne au de niste prosti !!

 6. Domnica dela Chilia Dunăreană

  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  Numai Re-Unirea
  cu Patria-mamă România Mare europeană ne este Salvarea
  și Re-Venirea la Normalitatea zilei glorioase de 27 Martie 1918
  sub pecetea Sfatului Țării din Chișinău !
  Luminează, Doamne, mințile mai multor est-moldoveni mioritici pierduți în istorie !

 7. Andrei

  Domnica dela Chilia Dunăreană
  La noi se zice “nu spune ce trebue sa fac eu si eu nu iti voi spune unde sa te duci tu” ))
  O posibila RE-ANEXARE poate aduce numai probleme, iar ” Normalitatea zilei glorioase de 27 Martie 1918″ a avut un sfirsit obraznic si rusinos la 26 noiembrie 1918.
  Problemele noastre pot fi rezolvate numai de noi insine.

  • Grăchina

   și cum rezolvi tu problemele tale deja de 25 de ani?
   – prin furtul oficial de miliarde ?
   – prin ocupația tankurilor ruselti la Nistru ?
   – prin ocupația religioasă kirilista vladimiristă a est-moldovenilor
   care trebuie să plătească dănii de milioane teroșitilor de la Kremlin ?
   etc. / aștept răspunsul tău plătit în avans de mafia din Vârf !
   N.B.
   -în 1918 majoritatea populației din Basarabia era analfabetă -90%-
   după o sută de ani de ocupație moscălească
   -în 1940 după 20 de ani de Re-Unire, majoritatea terminase cel puțin școala primară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *