Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mai întâi bradul, iar mai…

Mai întâi bradul, iar mai târziu și târgul. Când va fi inaugurat pomul de Crăciun în PMAN

Bradul din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) va fi inaugurat pe 1 decembrie, însă nu și târgul de Crăciun. Muncitorii de la Primărie au început deja lucrările de amenajare a Scuarului Pieții pentru sărbătorile de iarna, astfel că, pomul de Crăciun urmează să fie inaugurat în prima zi calindaristică a iernii, iar „Târgul de Crăciun ar urma să fie deschis abia peste 20 de zile.

Premierul R. Moldova, Ion Chicu, susține că a convenit cu primarul capitalei, Ion Ceban, că anul acesta să fie instalat un singur brad în centrul orașului. Astfel, pomul de Crăciun va fi montat în PMAN și va fi inaugurat pe 1 decembrie, însă „Târgul de Crăciun” ar urma să fie deschis abia pe 21 decembrie.

„Pomul va fi instalat, la 1 decembrie vom da start sărbatorilor de iarnă în PMAN. Vor fi elemente și în Scuarul Catedralei. Nu bom bloca Piața, nu vom bloca străzi, nu vom bloca strada 31 August. Târgul de Crăciun va fi organizat tot în PMAN, fie lângă Arcul de Triumf, fie în PMAN. Târgul de Crăciun va fi inaugurat pe 21 decembrie. Vom organiza evenimentul în comun cu Primăria”, a declarat Chicu în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Luni, 25 noiembrie, primarul Ion Ceban le-a cerut pretorilor să amenajeze câte un „Târg de Crăciun” în fiecare sector al capitalei.

În anii precedenți, Guvernul și-a inaugurat propriul brad și și-a organizat propriul Târg de Crăciun pe strada 31 August din centrul capitalei, în timp ce Primăria a amenajat un pom de Crăciun în PMAN.