(live video) Prezența la referendum la ora 9. Botanica, cel mai activ sector

La două ore de la deschiderea secțiilor de votare, la referendumul local privind revocarea primarului general, s-au prezentat 6 570 de alegători, ceea ce reprezintă 1.04% din numărul total de alegători incluși în listele electorale. Dintre aceștia 3 259 (49,6%) sunt femei și 3 311 (50,4%) bărbați. Pentru ca referendumul să fie validat este necesară o prezență de cel puțin 1/3 din numărul de alegători incluși în listele electorale de bază, ceea ce reprezintă aproximativ 210 mii de alegători.


Cel mai activ sector, până la ora 9, este Botanica, iar cea mai mică prezență s-a înregistrat la Ciocana.

Botanica: 1 821 (1,34%)
Buiucani: 939 (1,03%)
Centru: 780 (1,1%)
Ciocana: 900 (0,95%)
Râșcani: 1371 (1,17%)
Suburbii: 759 (0,64%)

Conform prevederilor Codului Electoral, decizia privind revocarea primarului se consideră adoptată prin referendum local dacă pentru ea a votat un număr egal sau mai mare de alegători decât au votat în cazul alegerii primarului, dar nu mai puţin de jumătate din numărul alegătorilor care au participat la referendum. Astfel, pentru ca Dorin Chirtoacă să fie demis, cel puțin 163 570 de chișinăuieni ar trebui să voteze „Pentru” revocarea primarului general. De asemenea, pentru ca referendumul să fie validat, prezența la urne trebuie să fie de cel puțin 1/3 din numărul de alegători incluși în liste, ceea ce reprezintă aproximativ 210 mii de alegători.

sursă foto: privesc.eu


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *