Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE VIDEO/ Pavel Filip le…

LIVE VIDEO Pavel Filip le spune deputaților ce a făcut Guvernul în ultimii trei ani

Deputații se întrunesc în ultima ședință din sesiunea de toamnă a Parlamentului. Astăzi, 14 decembrie, Legislativul urmează să confirme în funcție trei membri noi ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului, dar și doi judecători la Curtea Constituțională, desemnați pe ultima sută de metri. Tot astăzi, prim-ministrul Pavel Filip va prezenta raportul privind implementarea Programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova pentru perioada 2016-2018.

11.20: Premierul, singur în fața democraților. Cum opoziția parlamentară i-a dat undă verde lui Filip să se laude

11.15: Premierul Pavel Filip prezintă la tribuna principală a Parlamentului raportul privind implementarea Programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova pentru perioada 2016-2018.

11.12: Liderul PCRM, Vladimir Voronin, susține că este sceptic față de „raportul realizărilor” Guvernului, care le-a fost transmis deputaților la ora 18.00 a zilei de ieri.

11.11: Deputatul PLDM Tudor Deliu susține că formațiunea a solicitat de repetate ori audierea raportului Guvernului, însă a fost refuzată. În semn de protest, PLDM părăsește sala Parlamentului. Tudor Deliu susține că raportul le-a fost transmis deputaților abia în seara zilei de ieri, 13 decembrie.

11.10: Președintele PL, Mihai Ghimpu anunță că formațiunea părăsește sala plenului înainte ca premierul Pavel Filip să  prezinte activitatea Guvernului între 2016-2018.

10.14: Fracțiunea PLDM a solicitat introducerea pe ordinea de zi a unui proiect cu privire la declararea anului 2019 – Anul luptei împotriva corupției. Propunerea nu a fost susținută de majoritatea deputaților.

10.09: Partidul Comuniștilor a înregistrat în Parlament un proiect cu privire la declararea anului 2019 – An al sărbătorii a 660 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc. Inițiativa este motivată de necesitatea cultivării spiritului patriotic și întăririi statalității R. Moldova. Propunerea socialiștilor nu a fost inclusă pe ordinea de zi.

10.06: Fracțiunea PCRM a solicitat introducerea pe ordinea de zi a unui proiect cu privire la adoptarea unei declarații de condamnare a faptelor de corupție politică în Parlament și trădare a intereselor alegătorilor. Propunerea nu a fost susținută.

09.55: Fracțiunea Partidului Socialiștilor a declarat că nu va participa la ultima ședință din această sesiune. Motivul invocat de socialiști este faptul că acestora le-a fost prezentat raportul Guvernului abia în această dimineață, cu câteva ore înainte de prezentarea în plen a raportului de către premierul Pavel Filip. Din motivul că acest raport are peste 100 de pagini, deputații fizic nu reușesc să îl analizeze.