LIVE VIDEO/ Pavel Filip le spune deputaților ce a făcut Guvernul în ultimii trei ani

Deputații se întrunesc în ultima ședință din sesiunea de toamnă a Parlamentului. Astăzi, 14 decembrie, Legislativul urmează să confirme în funcție trei membri noi ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului, dar și doi judecători la Curtea Constituțională, desemnați pe ultima sută de metri. Tot astăzi, prim-ministrul Pavel Filip va prezenta raportul privind implementarea Programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova pentru perioada 2016-2018.

11.20: Premierul, singur în fața democraților. Cum opoziția parlamentară i-a dat undă verde lui Filip să se laude

11.15: Premierul Pavel Filip prezintă la tribuna principală a Parlamentului raportul privind implementarea Programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova pentru perioada 2016-2018.

11.12: Liderul PCRM, Vladimir Voronin, susține că este sceptic față de „raportul realizărilor” Guvernului, care le-a fost transmis deputaților la ora 18.00 a zilei de ieri.

11.11: Deputatul PLDM Tudor Deliu susține că formațiunea a solicitat de repetate ori audierea raportului Guvernului, însă a fost refuzată. În semn de protest, PLDM părăsește sala Parlamentului. Tudor Deliu susține că raportul le-a fost transmis deputaților abia în seara zilei de ieri, 13 decembrie.

11.10: Președintele PL, Mihai Ghimpu anunță că formațiunea părăsește sala plenului înainte ca premierul Pavel Filip să  prezinte activitatea Guvernului între 2016-2018.

10.14: Fracțiunea PLDM a solicitat introducerea pe ordinea de zi a unui proiect cu privire la declararea anului 2019 – Anul luptei împotriva corupției. Propunerea nu a fost susținută de majoritatea deputaților.

10.09: Partidul Comuniștilor a înregistrat în Parlament un proiect cu privire la declararea anului 2019 – An al sărbătorii a 660 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc. Inițiativa este motivată de necesitatea cultivării spiritului patriotic și întăririi statalității R. Moldova. Propunerea socialiștilor nu a fost inclusă pe ordinea de zi.

10.06: Fracțiunea PCRM a solicitat introducerea pe ordinea de zi a unui proiect cu privire la adoptarea unei declarații de condamnare a faptelor de corupție politică în Parlament și trădare a intereselor alegătorilor. Propunerea nu a fost susținută.

09.55: Fracțiunea Partidului Socialiștilor a declarat că nu va participa la ultima ședință din această sesiune. Motivul invocat de socialiști este faptul că acestora le-a fost prezentat raportul Guvernului abia în această dimineață, cu câteva ore înainte de prezentarea în plen a raportului de către premierul Pavel Filip. Din motivul că acest raport are peste 100 de pagini, deputații fizic nu reușesc să îl analizeze.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *