Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ilan Șor - candidatul…

VIDEO Ilan Șor – candidatul fracțiunii Partidului „Șor” la funcția de președinte al Parlamentului

Deputații aleși ai Partidului „Șor” au anunțat că-l înaintează pe Ilan Șor la funcția de președinte al Parlamentului. Totodată, aceștia au enumerat inițiativele care vor fi propuse spre adoptare

Ora 12.38: Partidul „Șor” îl înaintează pe Ilan Șor la funcția de președinte al Legislativului

Ora 12.36: Partidul Șor anunță inițiativele legislative pe care le va propune în Parlament:

  • Implementarea strategiei de formare a colhozurilor,
  • Adoptarea legii privind medicamente gratuite pentru pensionari,
  • Modificarea legii privind sistemul public de pensii – pensia să fie 80% din salariul mediu,
  • Anularea impozitelor la produsele vândute în magazinele sociale, Anularea imunității deputaților

Ora 12.33: „Vom fi în opoziție în Parlament. În opoziție, atât în raport cu dreapta, cât și cu stânga. Nu vom schimba direcția și strategiile cu care am mers până acum. Totodată, vom trata constructiv orice inițiativă îndreptată spre binele cetățenilor”, anunță Marina Tauber.

Astăzi, 21 martie, începând cu ora 13:00 va avea loc prima ședință a Parlamentului în cadrul căreia urmează să fi constituite fracțiunile Parlamentare și să fie anunțate candidaturile pentru funcția de Președintele Legislativului.

În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a intrat în următorul Parlament cu un număr total de 35 de mandate, urmat de Partidul Democrat din Moldova (PDM) care a obținut în urma scrutinului 30 de mandate. Blocul „ACUM” va avea în noul legislativ 26 de deputați, iar Partidul Șor – 7 deputați. Din numărul total al deputaților vor face parte și 3 candidați independenți din circumscripții.