VIDEO/ Momentele-cheie de la prima ședință a noului Parlament

Deputații aleși s-au întrunit în prima ședință a noului Legislativ. La prima ședință Preşedintele Curţii Constituţionale a prezentat raportul privind rezultatele alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi. Totodată, Președintele țării a adresat un mesaj deputaților nou-aleși.

13.53: Ședința Parlamentului a fost întreruptă în lipsa unei majorități parlamentare.

13.52: „Constat absența unei majorități parlamentare. Luând în considerare că nu este o majoritate și nu putem continua ședința, anunț o pauză. Despre data și ora următoarei ședințe veți fi anunțați ulterior”, a spus Smirnov.

13:49: Fracțiunea Partidului „Șor” va fi formată din 7 deputați, iar președinte este Ilan Șor.

13.47: Deputatul Sergiu Sîrbu a declarat că fracțiunea PDM este 30 de deputați, președinte al fracțiunii fiind Pavel Filip.

13:44: Zinaida Greceanîi a prezentat componența fracțiunii PSRM.

13.41: Marina Tauber, deputat al Partidului „Șor” a scos un parasolar auto și l-a îndreptat spre Blocul ACUM, menționând că se protejează de faptul că Năstase a fost intoxicat cu mercur.

„Să nu fim noi deputați, jurnaliști, stafful tehnic, toată lumea prezentă, să nu fim noi …”, a spus Tauber înainte să îi fie închis microfonul.

13.40: Andrei Năstase a declarat că Blocul ACUM rămâne unit, însă în ce privește formulele și formele în care va activa, se va reveni cu un răspuns în următoarele zile.

13.39: Sergiu Sîrbu, deputat democrat, a menționat că fracțiunea PDM a fost formată, iar președinte a fracțiunii a fost ales Pavel Filip.

13.37: Zinaida Greceanîi a declarat că PSRM este gata să prezinte componența fracțiunii.

13.35: A început procedura de formare a grupurilor parlamentare.

13.23: Președintele Igor Dodon ține un discurs în fața deputaților.

„Sarcina noastră comună este de a forma un Guvern legitim, care să funcționeze în interesul tuturor cetățenilor. Avem în față un obiectiv fundamental – realizarea unor schimbări calitative în țară. Oamenii așteaptă de la noi dialog și înțelegere politică pentru a schimba situația în țară, pentru a găsi compromisuri și conciliere în interes național”, a spus Igor Dodon.

13.22: Parlamentul a luat act de raportul președintelui Curții Constituționale, Mihai Poalelungi.

13.09: Președintele Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, prezintă raportul privind confirmarea rezultatelor alegerilor parlamentare.

„Nu au fost comise încălcări de natură să influențeze rezultatele votării și atribuirea mandatelor. Curtea a confirmat faptul că pe 24 februarie 2019, în circumscripția națională, candidații la funcția de deputat au fost aleși în mod corect prin sufragiul universal, egal, direct, secret și liber exprimat. Cu privire la rezutlatele alegerilor pentru circumscripțiile uninominale, au existat mai multe cereri care au semnalat pretinse încălcări”, a menționat Mihai Poalelungi, care a trecut în revistă contestațiile depuse de concurenții electorali în urma prezentării rezultatelor alegerilor.

Totuși, Curtea Constituțională a constat că în procesul alegerilor parlamentare pentru circumscripțiile uninominale nu au fost comise încălcări ale Codului Electoral, de natură să influențeze rezultatele votării.

13.05: Ședința este prezidată de cel mai în vârstă deputat, socialistul Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 80 de ani.

13.03: A început ședința Parlamentului. În sală sunt prezenți 97 de deputați.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lider Moldovan

    Monstrul mancurt și spionul rusesc Igor Dodon – Președinte al R.Moldova, j****** hoț de miliarde și fără bacalaureat Ilan Șor – Președinte al Parlamentului și capul tuturor relelor, Talpa Iadului de Moldova Vladimir Plahotniuk – Primul Ministru. Mai are cineva, ceva de adăugat? Unanim! Închidem ședința! Într-un ceas bun, dragi tovarăși!

  2. Tovaras,noi ne-am ales si noi va vom conduce tara cum vrem noi,dar nu cum vrea poporul.Aceasta e Moldova.Toti tincanii comunistilor sa-u inbracat cu pele de oae si acum sunt dermochicati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *