Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Cu cine vor merge…

VIDEO Cu cine vor merge mai departe? Decizia luată de socialiști la Consiliul Republican al partidului

Consiliul Republican al PSRM a analizat propunerea Partidului Democrat și deciziile luate de Blocul ACUM și a constatat că cel mai probabil vor fi organizate alegeri anticipate. După discuțiile pe intern, Igor Dodon și Zinaida Greceanîi au venit în fața jurnaliștilor pentru a-i informa despre cele discutate, doar că deciziile nu au fost anunțate de lidera PSRM, dar de șeful statului.

„Am văzut că deputații ACUM au rămas practic pe aceleași poziții. Nu sunt gată să voteze pentru liderul socialiștilor la funcția de speaker. Nu putem face coaliție cu cei de dreapta. Cel mai probabil se va merge la alegeri parlamentare anticipate. Vom vedea ce se va întâmpla în următoarele ore”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a mai declarat că socialiștii nu au dus negocieri cu democrații și că nici nu s-a analizat o coaliție cu PDM.

„Ca să nu fim învinuiți de cetățeni, colegii noștri au mers și au auzit părerea și propunerea lor. Din start nu am vrut să facem coaliție cu PDM. Dar așa cum am spus din start, socialiștii au vrut coaliție cu cei din dreapta sau alegeri anticipate. Noi am făcut tot posibilul. Eu chiar credeam că ceva se mișcă, dar la această etapă suntem în situația că trebuie să constatăm că probabilitatea este extrem de mare să mergem la alegeri parlamentare anticipate”, a precizat șeful statului.

În contextul unor eventuale alegeri anticipate, Igor Dodon a declarat că cetățenii trebuie să voteze pentru un partid care are șansa să obțină o majoritate parlamentară: „Dreapta nu are așa șansă. Democrații nu au așa șansă”.