LIVE/ Ședința Parlamentului: Plahotniuc, Candu, Sîrbu și Șor lipsesc

83 de deputați sunt prezenți la ședința Parlamentului din 12 iulie. Pe ordinea de zi figurează 11 subiecte.

La ședință lipsesc democrații Vlad Plahotniuc, Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Eugeniu Nichiforciuc, Otilia Drăguțanu, Constantin Botnari, Vladimir Andronachi și Corneliu Pandevici. De asemenea, de la ședință lipsește Ilan Șor.

Ora 11.40: Este examinat Proiectul legii cu privire la modificarea Codului fiscal nr.1163/1997 (art.117).

Ora 11.37: Candidatura liderei fracțiunei „Șor” din Parlament, Marina Tauber, a fost respinsă la postul de președintă a Comisiei drepturile omului și relații interetnice. Președintă a Comisiei a fost aleasă membra fracțiunii PAS, Doina Gherman. Marina Tauber a avut un discurs critic la tribuna Parlamentului și a adus acuzații la dresa deputaților din majoritatea parlamentară, precum că ar promova în funcții persoanele pe principiul „cumetrismului”.

Ora 10.40: Cu 74 de voturi, a fost probat Proiectul legii pentru aderarea Republicii Moldova la Acordul de colaborare între statele-membre ale Comunității Statelor Independente în domeniul luptei împotriva furtului de valori culturale și asigurarea restituirii lor, semnat la Dușanbe, la 05.10.07.

Ora 10.37. După ce au fost respinse propunerile democraților de a completa agenda ședinței cu mai multe subiecte, Parlamentul a aprobat ordinea de zi.

Ora 10.30: Nu a întrunit numărul necesar de voturi nici solicitarea de a fi invitată în plen pentru audieri ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco.

Ora 10.16: Democrații solicită audierea viceprim-ministrului și ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase, pentru a oferi explicații referitor la „intimidarea și agresarea președintelui raionului Anenii Noi”. Solicitarea a fost respinsă de majoritatea deputaților.

Ora 10.15: Democrații solicită audierea ministrului Economiei pentru a prezenta stadiul de implementare a proiectului „Drumuri bune 2”. Inițiativa nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Ora 10.12: Majoritatea deputaților au refuzat propunerea democraților de a chema ministrul Agriculturii în plen pentru audieri.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *