Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Ședința Parlamentului: liderii fracțiunilor…

LIVE Ședința Parlamentului: liderii fracțiunilor susțin discursuri la final de sesiune

Deputații se întrunesc în ultima ședință din această sesiune. Pe ordinea de zi se numără modificarea Codului Electoral și a Legii bugetului de stat.

Ora 18.25: Discursuri la tribuna Parlamentului au susținut Alexandr Slusari (PPDA) și Vlad Bătrâncea (PSRM).

Ora 17.50: Președinta Parlamentului anunță despre încheierea sesiunii primăvară-vară, dar precizează că începând din 12 august vor avea loc ședințe extraordinare ale Legislativului. Președinții de fracțiuni din Parlament susțin declarații la final de sesiune.

Ora 17.48: Cererea de demisie a deputatei Partidului „Șor” Maria Albot a fost aprobată de Parlament.

Ora 17.43: Proiectul privind instituirea a patru luni de moratoriu la acordarea cetățeniei prin investiție a fost votat în ambele lecturi cu 55 de voturi.

Ora 17.25: Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, prezintă proiectul privind instituirea a patru luni de moratoriu la acordarea cetățeniei prin investiție. Detalii AICI. Potrivit ministrului Brînzan, se propune instituirea moratorului privind recepționarea cererilor de acordare a cetățeniei prin investiție.

Ora 17.20: Proiectul de lege pentru modificarea Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2019 a fost votat în lectura a doua.

Ora 16.00: Parlamentul a aprobat modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2019. A fost anunțată pauză.

Ora 14.25: Ministra Finanțelor răspunde la întrebările deputaților.

Ora 14.15: Ministra Finanțelor, Natalia Gavriliță, prezintă Proiectul legii privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2019 nr.303/2018 (art.1, 2, 3, ș.a.).

14.05: Deputații au votat în cea de-a doua lectură un proiect de lege care prevede mai multe modificări în cadrul Codului Electoral, printre acestea se numără  anularea sistemul electoral mixt, revenirea la Ziua Tăcerii în ziua alegerilor, precum și alte proceduri ce țin de transparența în modul de finanțare a partidelor politice.

13.30: Deputații dezbat în cea de-a doua lectură proiectul cu privire la anularea sistemului mixt de vot.

13.21: Cu votul a 72 de deputați, secretarul general al Președinției, Ruslan Flocea, a fost numit de Parlament în funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru un mandat de cinci ani.

12.38: Pe ordinea de zi a fost inclus un proiect cu privire la demisia unui deputat, dar și un proiect cu privire la numirea directorului CNA.

12.34: Ședința a început, iar în sală sunt prezenți 78 de deputați.