LIVE/ Ședința Parlamentului: deputații examinează Concepția națională de dezvoltare a mass-media

Deputații se întrunesc la 14 iunie în ședință plenară. Pe ordinea de zi figurează zece proiecte de lege. 

Parlamentarii examinează în lectura a doua proiectul de lege cu privire la  Concepția națională de dezvoltare a mass-media din Republica Moldova și Proiectul legii cu privire la promovarea ocupării forței de muncă.

11.26. Deputații au epuizat subiectele de pe ordinea de zi. Aceștia vor reveni în sala plenului la ora 13.00 pentru a procedura de vot.

11.22. Este examinat Proiectul legii pentru modificarea și completarea Legii nr.245-XVI din 21 iulie 2006 privind organizarea și funcționarea Comisiei naționale pentru consultanță și negocieri colective, a comisiilor pentru consultări și negocieri colective la nivel de ramură.

11.06. Proiectul legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) cu privire la organizarea celei de-a treia Conferințe Globale privind Turismul Vinicol a UNWTO este prezentat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

10.45. Se examinează Proiectul legii pentru modificarea și completarea unor acte legislative (Legea cu privire la Centrul Național Anticorupție – art.40, 42’1, 43; Codul muncii – art.124, 124’1; ș.a.). proiectul operează modificări referitor la indemnizațiile pentru incapacitatea temporară de muncă, concediul de maternitate, indemnizația paternală ale angajaților CNA, ofițerilor de informații și securitate și angajaților Serviciului Protecție și Pază de Stat.

10.32. Deputații examinează în lectura a doua Proiectul legii pentru modificarea și completarea Legii nr.352-XVI din 24 noiembrie 2006 cu privire la organizarea și desfășurarea activității turistice în Republica Moldova (art.4, 5, 6, ș.a.).

10.14. Comuniștii au propus examinarea în sesiunea parlamentară 14-22 iunie a proiectului de lege care propune stabilirea salariilor șefilor intituțiilor de stat la un nivel mai mic decât salariile angajatorilor. Propunerea a fost susținută de  socialiști, care a declarat că oamenii care ar trebui să protejeze interesul public și să facă tot posibilul pentru îmbunătățirea prestării servicilor pentru cetățeni, de fapt, ar servi interesului oamenilor de afaceri. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a precizat că Guvernul a dat aviz negativ în acest sens. Propunerea fracțiunii PCRM nu a întrunit voturile necesare ale deputaților pentur a fi introdus pe ordinea de zi a Legislativului între 14-22 iunie.

10.12. Ședința este deliberativă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *