Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Ședința Guvernului: Urmează să…

LIVE Ședința Guvernului: Urmează să fie examinate nouă subiecte

Membrii Cabinetului de miniștri s-au întrunit în ședința din 30 august. Pe ordinea de zi sunt nouă subiecte. De la ședință absentează motivat Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

13:30. Ședința a fost încheiată.

13:30. A fost aprobat avizul la amendamentul suplimentar la proiectul de lege pentru modificarea unor acte legislative care se referă la magazinele de tip duty-free.

13:28. A fost aprobat proiectul cu privire la alocarea mijloacelor financiare pentru plata onorariului biroului de avocați Bukh Law Firm, P.C., New York.

Din fondul de rezervă al Guvernului va fi alocată suma echivalentă în lei a 59 125,00 dolari SUA, ce constituie plata onorariului biroului de avocați Bukh Law Firm, P.C., New York, pentru reprezentarea intereselor statului la examinarea cauzei iniţiate la cererea depusă de OOO „Энергоальянс” privind recunoașterea și executarea pe teritoriul Statelor Unite ale Americii a hotărârii arbitrale a Tribunalului arbitral ad-hoc din 25 octombrie 2013.

13:24. A fost aprobat proiectul cu privire la reorganizarea prin fuziune (absorbție) a Instituției publice „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” și a Întreprinderii de Stat „MoldData”.

13:23. A fost aprobată modificarea Regulamentului Guvernului, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 610/2018: „în lipsa secretarului general al ministerului, acesta este înlocuit, cu drept de vot, de către unul din secretarii de stat”.

13:22. A fost aprobat proiectul privind modificarea Hotărârii Guvernului nr.743/2002 cu privire la salarizarea angajaților din unitățile cu autonomie financiară.

13:20. A fost aprobat proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.1111/1997 privind asigurarea activității președintelui Republicii Moldova.

13:17. A fost aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Amendamentului, prin schimb de scrisori, la Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, semnat la Chișinău la 28 iunie 2016, și a Amendamentului, prin schimb de scrisori, la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Chișinău la 28 iunie 2016, în vederea realizării Proiectului de modernizare a administrării fiscale. 

13:13. A fost aprobat Planul de acțiuni al Guvernului pentru perioada 2019-2020.