Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Ședința Guvernului: au fost…

LIVE Ședința Guvernului: au fost încetate raporturile de serviciu cu peste 20 de secretari de stat

Foto: privesc.eu

Pe ordinea de zi a ședinței din 21 august figurează 17 subiecte. Miniștrii vor examina astăzi, 21 august, propunerile Maiei Sandu privind eficientizarea reformei justiției și activității anticorupție, vor aproba lista laureaților Premiului Național 2019 și vor stabili programul evenimentelor dedicate Zilei Independenței și sărbătorii Limba noastră. Agenda ședinței poate fi accesată AICI.

Ora 14.15: Ședința Guvernului a luat sfârșit.

Ora 14.00: Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința din 21 august lista laureaților Premiului Național, ediția 2019.

Ora 13.45: Guvernul a transmis Instituția medico-sanitară
publică ,,Policlinica Cancelariei de Stat” și Instituția medico-sanitară publică ,,Spitalul Cancelariei de Stat” din administrarea Cancelariei de Stat în administrarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Ora 13.40: S-a decis ca Agenţia Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne să elibereze Consiliului raional Ocniţa din rezervele materiale de stat, cu titlu de deblocare, produse alimentare în sumă de 133 972 de lei, pentru asigurarea familiilor sinistrate în urma prăbuşirii blocului de locuit din oraşul Otaci, şi Consiliului raional Basarabeasca materiale de construcţie în sumă de 2 197 329 de lei, pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale cauzate de vântul şi ploile puternice din 3 iulie 2019.

Ora 13.35: Din fondul de intervenție al Guvernului, a fost alocată suma
de 4,7 milioane de lei pentru reparația acoperișurilor clădirilor de menire socială și administrative, avariate în urma calamităților naturale din 3 iulie 2019, inclusiv:
1) 3 873,5 mii lei – Consiliului raional Basarabeasca;
2) 618,4 mii lei – Consiliului comunal Iserlia, raionul Basarabeasca;
3) 87,2 mii lei – Consiliului sătesc Sadaclia, raionul Basarabeasca;
4) 120,9 mii lei – Consiliului orășenesc Basarabeasca, raionul Basarabeasca.

Ora 13.32: Din Fondul de rezervă al Guvernului au fost alocată suma de 6 889 167 lei pentru despăgubirea valorii locuinţelor din blocul locativ afectat din str. Prieteniei nr.153 A, oraşul Otaci. Totodată, costurile aferente compensării cheltuielilor suportate la achitarea taxei de stat în sumă de 34 448 lei şi a taxei notariale pentru autentificarea contractelor de vînzare-cumpărare a locuinţelor în sumă de 6 891 lei vor fi alocate din contul bugetului local al oraşului Otaci.

Ora 13.31: A fost aprobat Comitetul organizatoric pentru asigurarea desfăşurării manifestărilor consacrate sărbătorilor naționale Ziua Independenţei și Limba noastră cea română. Totodată, a fost aprobat programul manifestațiilor decidate celor două sărbători naționale. Detalii AICI.

Ora 13.30: Guvernul a declarat ziua de 23 august – Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. Ministrul Apărării Pavel Voicu s-a abținut de la vot.

Ora 13.25: A fost aprobat Regulamentul privind organizarea și funcționarea
organelor consultative privind politicile anticorupție și reforma justiției pe lângă prim-ministru. Detalii AICI.

Ora 13.22: A fost aprobată o listă privind încetarea raporturilor de serviciu cu mai mulți șefi și șefi adjuncți ai oficiilor teritoriale ai Cancelariei de stat.

Ora 13.20: Guvernul a aprobat încetarea raporturilor de serviciu cu 23 de secretari de stat.

Ora 13.10: De la ședință lipsesc ministra Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Georgeta Mincu și viceprim-ministrul pentru Reintegrare Vasilii Șova.