LIVE/ Ședința CEC: Igor Himici ar putea ocupa locul ex-deputatei Maria Albot în Parlament

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) întruniți marți, 20 august, în ședință ordinară, urmează să examineze 13 subiecte, printre care inițierea procedurii de atribuire a unui mandat de deputat și stabilirea plafonului general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurentului electoral la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie curent.

16:01. Ședința a luat sfârșit.

16:00. A fost aprobată modificarea Regulamentului privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1731/2018.

15:56. A fost aprobat Regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile locale.

15:26. Pauza a fost prelungită cu 30 de minute.

15:19. A fost luată o pauză de 10 minute.

14:59. CEC i-a atribuit mandatul de consilier lui Ivan Radov în Consiliul orășenesc Vulcănești, UTA Găgăuzia.

14:54. A fost exclus proiectul cu privire la atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul comunal Doina, raionul Cahul.

14:47. Inna Vinik și Vitalii Cușnir au refuzat să ocupe locul Mariei Albot, ex-deputată în cadrul fracțiunii Partidului „Șor”. CEC a inițiat procedura de atribuire a unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova lui Igor Himici.

14:44. A fost aprobată aplicarea hotărârii Comisiei Electorale Centrale nr. 2553 din 6 august 2019, inclusiv pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale generale stabilite pentru data de 20 octombrie 2019.

14:41. A fost aprobat proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea cuantumului creditului fără dobândă acordat concurenților electorali la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019. Pentru partid – până la 50 de mii de lei, pentru candidați independenți – până la 10 mii de lei.

14:40. A fost stabilit plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al  concurentului electoral la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019 – 2 092 800 milioane de lei.

14:36. A fost stabilit plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul „Destinat grupului/grupurilor de inițiativă” la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019 – 69 750 de lei.

14:31. A fost aprobat proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea statelor de personal ale aparatelor consiliilor electorale ale circumscripţiilor electorale uninominale, constituite pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie 2019.

14:29. A fost aprobat proiectul de hotărâre cu privire la degrevarea de atribuțiile de la locul de muncă permanent şi convocarea unor membri ai consiliilor electorale ale circumscripțiilor electorale uninominale, constituite pentru organizarea şi desfășurarea alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie 2019.

14:24. A fost aprobat proiectul de hotărâre cu privire la responsabilităţile suplimentare ale unor autorităţi ale administraţiei publice centrale, ale autorităților administrației publice locale, precum şi ale unor instituţii ce ţin de asigurarea desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019.

14:12. CEC a luat act de executarea hotărârii nr. 2552 din 6 august 2019 „Cu privire la responsabilităţile suplimentare ale unor autorităţi ale administraţiei publice centrale, ale autorităților administrației publice locale, precum şi ale unor instituţii ce ţin de asigurarea desfăşurării în bune condiţii a alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie 2019 în unele circumscripții electorale uninominale”.

14:01. Ședința a început.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *