LIVE/ PSRM, Platforma DA și PAS au semnat o nouă înțelegere politică

Reprezentanții fracțiunilor PSRM, Platforma DA și PAS au semnat o nouă înțelegere politică, care urmează să fie contrasemnată de președintele țării, premier și speaker.

Socialistul Ion Ceban a declarat că documentul conține 15 pagini și va fi publicat peste o oră.

„Sunt practic toate reformele prioritatea pe care ni le propunem în cae mai apropiată perioadă, dar și pe termen scurt, mediu și lung. Ține nemijlocit de ce facem înainte și după campania electorală, care sunt prioritățile noastre în domeniul social, reformării justiției și economiei”, a precizat acesta.

Potrivit vicepreședintelui Platformei DA, Alexandru Slusari, „nu este un acord politic, ci instituțional” și nu conține anexe secrete.

„Avem un amplu program de reformă, convenit de toate cele trei fracțiuni, pentru a asigura cetățenii că, în lunile ce vin, Guvernul și Parlamentul vor lucra într-o strânsă cooperare”, a completat Mihai Popșoi, vicepreședintele PAS.

PSRM și blocul ACUM, care este compus din Platforma DA și PAS, au semnat primul acord de înțelegere temporară și au format majoritatea parlamentară la 8 iunie. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *